Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Εξω ο Χ.Υ.Τ.Α. από τη Φυλή! Όχι στην καύση απορριμμάτων!


Βαθαίνει η αντιλαϊκή πολιτική της εξάρτησης και των μνημονίων που επιβάλλουν Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι και εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και τώρα ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή κλιμακώνονται οι ληστρικές επεμβάσεις μιας χούφτας ισχυρών κρατών στη Μ.Ανατολή με την εμπλοκή και της χώρας μας. Παράλληλα, συνεχίζεται το ξεπούλημα των υποδομών (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, κλπ.) στο ξένο κεφάλαιο και τη ντόπια μεγαλοαστική τάξη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση (μέσω της Περιφέρειας) επιχειρεί να ολοκληρώσει τον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, που θα δηλητηριάσει και τον αέρα που αναπνέουμε με την κατασκευή εργοστασίων καύσης στο χώρο της χωματερής στη Φυλή και την «αποθήκευση» συμπυκνωμένων απορριμμάτων στο λατομείο «ΜΟΥΣΑΜΑ».


Ο σχεδιασμός ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι στη θέση της συνεχώς επεκτεινόμενης χωματερής στη Φυλή, θα δημιουργηθούν εργοστάσια διαλογής και βιοξήρανσης σκουπιδιών, κομποστοποίησης και εναπόθεσης για καύση στη χωματερή ή σε εργοστάσια της περιοχής του Ασπροπύργου. Με δυο λόγια, διαδικασίες εξαιρετικά επικίνδυνες λόγω των αερίων (διοξίνες) που θα προέλθουν από την καύση σκουπιδιών. Ήδη σε εργοστάσια της περιοχής του Ασπροπύργου χρησιμοποιούν σύμμικτα εισαγόμενα σκουπίδια ως καύσιμο.

Ήδη στο Βόλο και στη Θεσπρωτία έχουν ξεσηκωθεί οι κάτοικοι ενάντια στην καύση σκουπιδιών αλλά και ενάντια σε μια σειρά μνημονιακές δεσμεύσεις και προαπαιτούμενα, που καλείται να εφαρμόσει τώρα η κυβέρνηση Τσίπρα, σχετικά με το ζήτημα της διαχείρισης των σκουπιδιών. Πίσω από το όλο θέμα, εμπλέκονται ΜΚΟ, ψευτο-οικολογικές οργανώσεις, Δήμοι, Κοινότητες, κλπ φορείς με πληθώρα προτάσεων, που καλούν το λαό να διαλέξει τον τρόπο που θα «σωθεί» από τα σκουπίδια. Θυμίζουν την παλιά ιστορία με τους καταδικασμένους σε θάνατο που τους ζητούσαν να διαλέξουν τον τρόπο που θα πεθάνουν. «Ξεχνούν» όλοι αυτοί ότι η πολιτική αυτού του συστήματος δημιούργησε την τερατομορφία και τον καταναλωτισμό, όπου σε έξι πόλεις της Ελλάδας μαζεύεται το 85% του λαού της με αποτέλεσμα τη δημιουργία όλο και περισσότερων απορριμμάτων. Ξεχνούν ότι η πολιτική τους γέμισε την Ελλάδα χωματερές και δηλητηριασμένα από τα βιομηχανικά απόβλητα ποτάμια σαν τον Ασωπό, που για δεκαετίες «έλυνε» το πρόβλημα στήνοντας χωματερές μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές. «Ξεχνούν» όλοι αυτοί ότι βασική αρχή λειτουργίας του συστήματος είναι το κέρδος για λίγους και η εκμετάλλευση των πολλών. Και, για να μην ξεχνιόμαστε, την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων όλα τα προηγούμενα χρόνια την είχε το κράτος.

Σήμερα το κράτος έρχεται να παραδώσει τη διαχείριση των σκουπιδιών στους κερδοσκόπους «επενδυτές» και να απαλλαγεί από τις τεράστιες ευθύνες του. Όμως στην περίπτωση των σκουπιδιών είναι υποχρέωση των κυβερνήσεων που υποτίθεται πως εκπροσωπούν το λαό, να υποδείξουν τους πιο ακίνδυνους τρόπους αλλά και τους χώρους εναπόθεσης των σκουπιδιών, μακριά από κατοικημένες περιοχές. Πρώτιστο καθήκον του κράτους είναι να προστατεύσει την υγεία του λαού και όχι το κόστος μεταφοράς των κερδοσκοπικών επιχειρήσεων.

Ο λαός απαιτεί και διεκδικεί αποφασιστικά, να μη γίνει αυτό με τρόπο που να καταστρέφει την ίδια του τη ζωή, μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Είτε αυτές λέγονται Φυλή είτε Γραμματικό, Λευκίμμη, Ελληνικό Ιωαννίνων, Μαυροράχη Θεσσαλονίκης ή όπως αλλιώς.

Ο λαός απαιτεί να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον και να μη δηλητηριάζεται από τις διοξίνες και βαριά μέταλλα των ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ ή όπως αλλιώς ονομάζονται οι χωματερές από τους διαχειριστές του συστήματος. Ο λαός απαιτεί να μην πληρώσει ούτε ένα ευρώ επιπλέον δημοτικά τέλη προς χάριν της διαχείρισης των απορριμμάτων Για να καταφέρουν να νικήσουν οι αντιστάσεις του λαού πρέπει να έχουν και διάρκεια και επιμονή.

ΕΞΩ ΟΙ ΧΥΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ!

ΟΧΙ στην ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ !

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ TOY BOΛΟΥ & ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ!


https://antigeitonies.blogspot.com/2018/06/blog-post_7.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου