Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ. Απεργία την Τετάρτη




Aγωνιστικές κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ, διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων 23 υδρονομέων της εταιρίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έκανε λόγο για μετατροπή των συμβάσεων των υδρονομέων σε αορίστου χρόνου.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουνίου, με συγκέντρωση στα γραφεία της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ στον Περισσό μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ, με αίτημα την άμεση ανάκληση των απολύσεων.
Μετά από την άρνηση της εταιρίας να ανακαλέσει τις απολύσεις οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των αγωνιστικών τους κινητοποιήσεων.
Έτσι το Σάββατο 9 Ιουνίου το πρωί έγινε συνάντηση στο Υδρονομείο του Περισσού με όλους τους υδρονομείς, τους εργαζόμενους και συνδικαλιστές της ΕΥΔΑΠ για οργάνωση δράσεων και εφαρμογή των αγωνιστικών αποφάσεων. Επίσης έγινε στάση εργασίας στα υδρονομεία από τις 12.00 μ. μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας και από την αρχή της απογευματινής βάρδιας μέχρι τις 18.00. Η συνάντηση και η στάση εργασίας στο Υδρονομείο του Περισσού θα επαναληφθεί κατά τις ίδιες ώρες και σήμερα Κυριακή 10 Ιουνίου.
Αύριο, Δευτέρα 11 Ιουνίου, θα γίνει συγκέντρωση με κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις του Περισσού πριν την έναρξη του ωραρίου ως τις 12 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 15.00 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και επιδίωξη συνάντησης με τον αρμόδιο υπουργό.
Επίσης, την Τρίτη 12 Ιούνη θα γίνει νέα συγκέντρωση και κινητοποίηση στο κτίριο της ΕΥΔΑΠ στην οδό Λαοδικείας πριν την έναρξη του ωραρίου ως τις 10 π.μ.. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συγκέντρωση έξω από το ΑΣΕΠ, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προεδρείου του ΑΣΕΠ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ, το Προεδρείο της ΟΜΕ, τους εκπροσώπους των εργαζομένων και εκπροσώπους των υδρονομέων, με σκοπό την επίλυση του θέματος έστω και την ύστατη στιγμή.
Τέλος, την Τετάρτη 13 Ιουνίου, 24ωρη απεργία και συγκέντρωση όλου του προσωπικού στις 12 το μεσημέρι στο κτίριο της οδού Λαοδικείας, εν όψει της διεξαγωγής του κρίσιμου Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ.
Οι εργαζόμενοι τονίζουν στη Διοίκηση ότι μετά τις απολύσεις των συναδέλφων υδρονομέων, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την απρόσκοπτη και ομαλή υδροδότηση της Αττικής, εν μέσω θέρους, πανελληνίων εξετάσεων και τουριστικής περιόδου.
https://iskra.gr/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου