Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

(Το ψήφισμα ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ χρονικά του ρήγματος στον ΧΥΤΑ)... ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α: ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 07/06/2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                                              13-06-2018 ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α
      image (4).jpeg                                                  
        ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  07/06/2018
Οι εργαζόμενοι του ΕΔΣΝΑ στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 07/06/2018 στο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, αφού ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Σωματείου για την συνάντηση του Δ.Σ του Σωματείου με την Πρόεδρο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α με αντικείμενο την λύση των εργασιακών μας θεμάτων, αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής:  
  1. Για τη συνάντηση του Σωματείου με την Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ. Οι εργαζόμενοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τον μη δεσμευτικό και γενικόλογο τρόπο «αποδοχής» των αιτημάτων από την Πρόεδρο.
      Συγκεκριμένα :

      α) Δεν δόθηκε συγκεκριμένη λύση στον αιφνίδιο αποκλεισμό των εργαζομένων στα γραφεία από την πρόβλεψη απασχόλησης κατά τις Κυριακές, αλλά και στα γενικότερα θέματα που δημιουργούνται από το έγγραφο των Επιθεωρητών εργασίας. Μάλιστα, «η λύση που δόθηκε….»,  μετά την πίεση από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και την συνάντηση με την Πρόεδρο, από τον Γενικό Γραμματέα, χαρακτηρίστηκε από το σύνολο των εργαζομένων ως αποσπασματική, βραχυπρόθεσμη με ημερομηνία λήξης και υποτιμητική για το επιστημονικό προσωπικό. Η υπερωριακή απασχόληση για μια Κυριακή του μήνα προς… εκκαθάριση  αρχείου, παρότι χρυσώνει εν μέρει το χάπι, ανατρέπει δομημένες εργασιακές σχέσεις, στις οποίες σε αυτούς τους καιρούς οι εργαζόμενοι στήριζαν τις ελπίδες τους για κάλυψη βιοποριστικών αναγκών.
Εδώ τέθηκε και το ερώτημα:  Πως κόβονται υπερωρίες την στιγμή που εμπράκτως η  Διοίκηση αναγνωρίζει – με το να ζητά πρόσληψη προσωπικού και ανακηρύσσοντας κενές οργανικές θέσεις-ότι το υπάρχον εργατο-επιστημονικό προσωπικό δεν επαρκεί για την κάλυψη των αντικειμένων της υπηρεσίας ;
    β) Στο ζήτημα της επιτάχυνσης των διαδικασιών ορθής κατάταξης των συναδέλφων αορίστου χρόνου σύμφωνα με τις δικαστικές αποφάσεις, η Διοίκηση κρίνεται αδιάφορη,  αν όχι ανεπαρκής. Δεν είναι δυνατόν τρία χρόνια να ετοιμάζονται φάκελοι και φάκελοι να μην υπάρχουν !! Μία – μία γίνεται η κατάταξη και με το ρυθμό αυτό θα χρειαστούν …μήνες και μήνες για την κατάταξη όλων των συναδέλφων. Απαράδεκτη η πρακτική, δείγματα  ανίκανης Διοίκησης!!
γ) Για την αναιτιολόγητη καθυστέρηση της καταβολής σε χρήμα των Μ.Α.Π σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 97 του Νόμου 4483/17, όχι μόνο δεν δόθηκε άμεση λύση, αλλά το Σωματείο αντιμετώπισε και υπηρεσιακή άρνηση,   ( προφανώς με εντολή της Διοίκησης), όταν τέθηκε η αναγκαιότητα λήψης του καταλόγου των δικαιούχων προς εξέταση των σωστών προσώπων και ποσών .!
Επικαλέστηκαν …..προσωπικά δεδομένα !! την στιγμή που η Διοίκηση έχει αφήσει τα προσωπικά δεδομένα όλων!! των εργαζομένων στα χέρια αναρμόδιου προσώπου (βλέπε ηλ. πλατφόρμα καταγραφής των υπαλλήλων)- με ότι συνεπάγεται…
δ) Οι εργαζόμενοι στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την απόφαση τους για απεργία –αποχή από την αξιολόγηση υπαλλήλων και από τις διαδικασίες διαμόρφωσης του ηλεκτρονικού μητρώου αξιολόγησης. Στο σημείο αυτό καταγγέλλουμε πως, στο ηλεκτρονικό μητρώο δηλώνεται ως Διευθυντής  Διοικητ. Υπηρεσιών –άρα και Πιστοποιημένος Διαχειριστής – ο …Διευθυντής του Οικονομικού!!  Τα προσωπικά δεδομένα στα χέρια αναρμόδιου υπαλλήλου !!
ε) Για το Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας γνωρίζαμε ότι δεν είναι ζήτημα αποκλειστικά της Προέδρου , όπως γνωρίζουμε πως η μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να μειώσει πάση θυσία ακόμη πιο πολύ το κόστος εργασίας αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους, τις ανάγκες τους, την υγεία τους και τις ζωές τους και σήμερα βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη ακόμη και το Επίδομα αυτό.  Εμείς οι εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ, έχοντας ήδη αντιμετωπίσει την ακραία ανάλγητη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα (ήδη σε ένα συνάδελφο κόπηκε ποσό από το Επίδομα με την αντεργατική μέθοδο της μνημονιακής προσωπικής διαφοράς), δηλώνουμε με όλους τους τόνους πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την διάσωση του.
Αποδίδοντας τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και επειδή η κριτική που ασκούμε στη Διοίκηση είναι αποκλειστικά και μόνο προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζομένων αναφέρουμε ότι, η  Πρόεδρος, όπως η ίδια υποστηρίζει, σε αυτό το θέμα είναι με το μέρος μας και κρατάμε την διαβεβαίωση της πως, εάν χρειαστεί θα έρθει μαζί με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις σε παράσταση με τον Υπουργό Εσωτερικών.
στ) Για την εξάντληση της Β! Φάσης του υφιστάμενου ΧΥΤΑ Φυλής σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα και την αδράνεια και ατολμία για χωροθέτηση ΧΥΤΑ , αρκούμαστε προς το παρόν στη διαβεβαίωση της Προέδρου, πως η δρομολόγηση για λύση είναι θέμα ημερών.
ζ) Για την λειτουργία του ΕΜΑΚ με δημόσιο χαρακτήρα, αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί η πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού που απαιτείται προς τούτο, επειδή το Σωματείο μας δεν πήρε καμία ουσιαστική απάντηση από την Πρόεδρο, συνεχίζει να αποτελεί μείζον διεκδικητικό ζήτημα.
η) Για το ζήτημα των καρτών παρουσίας στους χώρους των εργοταξίων η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, δήλωσε την πλήρη αντίθεση της, γιατί υποσκάπτει την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων λόγω της διασποράς των υπομονάδων, των αντίξοων συνθηκών εργασίας και των μικρών ή μεγάλων έκτακτων αναγκών.
Δεν χαλάς μια συνθήκη η οποία λειτουργεί άψογα, αποτελεσματικά και προς όφελος των πολιτών της Αττικής εδώ και δεκαετίες, για χάρη μιας τυπολατρικής αλλά μη ευέλικτης μεθόδου. Την παρουσία και το ωράριο εργασίας πρέπει να συνεχίσουν να το πιστοποιούν οι Διευθυντές!
2) Μετά από όλα αυτά και ιδιαίτερα μετά την δέσμευση της Προέδρου για την επίλυση του ζωτικού για την ύπαρξη του Οργανισμού μας και της εργασίας μας, αναστέλλονται οι αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις για λίγες  ημέρες.
Με το όπλο παρά πόδας,  λοιπόν &
3) Χαιρετίζουμε την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τα  Πρωτοβάθμια Σωματεία των συναδέλφων εργαζομένων στους Δήμους της Αττικής για την λεκτική και έμπρακτη συμπαράσταση τους στην απεργία μας.
Τέλος, καταγγέλλουμε τους τρεις εκλεγμένους συναδέλφους της «Δημοκρατικής συνεργασίας εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ» για αμετροέπεια, καιροσκοπισμό και φυγομαχία. Δεν φτάνει που άλλα λένε και προτείνουν στις συνελεύσεις μας και άλλα «πρόσωπο με πρόσωπο με την Πρόεδρο»,  δεν φτάνει που υπέσκαψαν τον αγώνα μας με απεργοσπαστικά τερτίπια. Δε φτάνει που κατήγγειλαν σαν εργοδοτικοί συνδικαλιστές την ΠΟΕ-ΟΤΑ επειδή μας συμπαραστάθηκε στην απεργία μας, δεν είχαν το στοιχειώδες προσωπικό θάρρος να παρουσιαστούν στη Γενική Συνέλευση, φτύνοντας έτσι κατάμουτρα όσους τους ψήφισαν !!!



Έλεος  πια φτάνει!!
https://docs.google.com/document/d/1cZsupLarZfhopoCrxqhgJ6dQS3Izo8FVKbs4bG7HQxQ/edit#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου