Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ταφόπλακα στη Φυλή προσπαθούν να βάλουν Άρης Βρούστης και Αφροδίτη Μπιζά.


Στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Ιουνίου με θέμα "Ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών στο ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής και λήψης απόφασης" ακούστηκαν σημεία και τέρατα.
Με πρωτομάστορα τον Άρη Βρούστη περιφερειακό σύμβουλο πέρασε με τρεις ψήφους υπέρ και τρεις κατά, λόγω της αντιπροέδρου Αφροδίτης Μπιζά, η απόφαση που θέλει άλλα 1.500.000 κυβικά μέτρα απορρίμματα να πέσουν στη Α΄ Φάση του ΧΥΤΑ Φυλής παρατείνοντας τη λειτουργία του μέχρι τις αρχές του 2020. Παρά την αντίθεση του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού, του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μπουραΐμη, του πρώην δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού αλλά και του προέδρου των εργαζομένων Γιώργου Ζαχαρόπουλου(που δεν έχει δικαίωμα ψήφου) πέρασε η παραπάνω εισήγηση του αναπληρωτή Διευθυντή Διάθεσης Υπολειμμάτων-Απορριμμάτων Βασίλη Πετρόπουλου. Ο αρχικός σχεδιασμός ώστε να αντέξει ο ΧΥΤΑ μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 πήγε περίπατο μετά την κατάρρευση των απορριμμάτων στη Β΄Φάση πριν λίγο καιρό. Η κατάρρευση αυτή με τις απαραίτητες εργασίες που έπρεπε να γίνουν, έφερε πιο νωρίς από ότι υπολόγιζαν ορισμένοι. την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης.


Ενώ το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την κατάρρευση των απορριμμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει στην χωροθέτησης των έξι σημείων που ειπώθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο στις 21 Ιουλίου τελικά με την σημερινή απόφαση μπαίνουν οι βάσεις για να μην αλλάξει τίποτα. Φαίνεται πως δεν καταλαβαίνουν ορισμένοι το χαμό που έρχεται με τα απορρίμματα και αφήνουν να βρουν λύση οι επόμενοι.
Από τα πολύ αρνητικά της συνεδρίασης ήταν η αναφορά που έγινε για τα εργολαβικά συμφέροντα που μπορεί να κρύβονται πίσω από την απόφαση αλλά και η απουσία μελών των Σωματείων και Φορέων Δυτικής Αθήνας αλλά και του Δυτικού Μετώπου που θα έπρεπε να έρθει (;) σε αντιπαράθεση με τη βούληση της Αφροδίτης Μπιζά. Το μόνο θετικό ήταν ότι Χρήστος Παππούς και Δημήτρης Μπουραΐμης μπόρεσαν να παραμερίσουν τις πολιτικές τους διαφορές και να ταυτίσουν τις απόψεις τους μήπως και μπορέσουν να ακυρώσουν την απόφαση αυτή. Βέβαια για να μην πέσουν σκουπίδια πάνω στο αποκαταστημένο σημείο υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη και θα χρειαστούν τη συμπαράσταση όλων μας για να το καταφέρουν να αποτρέψουν τα σχέδια των εργολαβικών ντίλερ ώστε να κλείσει ο ΧΥΤΑ.

Ακολουθούν βίντεο από τη συνεδρίαση:




Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/06/blog-post_766.html#ixzz5JhPxsRSB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου