Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Στάση εργασίας την Πέμπτη και συλλαλητήριο

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 14 του ΙΟΥΝΗ από τις 12:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 13:00 στην Ομόνοια.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή του συνεχίζει ως εξής:

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει την τέταρτη «αξιολόγηση». Νέα μέτρα και βάρη προστίθενται στην τσακισμένη εργατική οικογένεια. Το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» έχει πάντα το ίδιο θύμα.  Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη. Η «ανάπτυξη» τους  θα στηριχτεί πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στη καλλιέργεια των χαμηλών απαιτήσεων από τη μία αλλά και από τις ψεύτικες ελπίδες που μοιράζει η κυβέρνηση απλόχερα.
Τα νέα μέτρα όχι μόνο στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει έως σήμερα, αλλά αποκαλύπτουν ταυτόχρονα και το ψέμα περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων» και της επιστροφής στην κανονικότητα.
Ειδικά στο κλάδο βρίσκονται σε εξέλιξη σειρά από αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις όπως η αντιδραστική αξιολόγηση, οι αναδιαρθρώσεις μέσα από τον αντεργατικό αντιλαϊκό Κλεισθένη, το κλείσιμο δεκάδων παιδικών σταθμών και η ταυτόχρονη υπονόμευση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, η κοροϊδία απέναντι στους συναδέλφους συμβασιούχους κ.λ.π. 
Συνάδελφοι τώρα ήρθε η στιγμή του γενικού ξεσηκωμού! Δυναμώνουμε την πάλη μας απέναντι σε εργοδοσία – κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση, σε παλιά και νέα μέτρα. Η επόμενη μέρα όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αντιδράμε. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.
Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.
 Συνάδελφοι. Οι αγώνες με σχέδιο και στόχο και με σωστό προσανατολισμό φέρνουν αποτέλεσμα. Παράδειγμα ταξικής αναμέτρησης και φάρος των αγώνων μας για το επόμενο διάστημα, είναι ο αταλάντευτος απεργιακός αγώνας για πάνω από 80 ώρες των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο μονοπώλιο της Cosco. Κόντρα στην τρομοκρατία της εργοδοσίας, την κυβέρνηση, τις απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις, τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έγινε προσπάθεια να στηθεί, οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο ταξικό σωματείο τους κατάφεραν να αποσπάσουν δεσμεύσεις για ένταξή τους στα ΒΑΕ και το ξεκίνημα διαπραγματεύσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου, τους συναδέλφους σε γενικό συναγερμό. Από σήμερα μέσα από μαζικές διαδικασίες ενημερώνουμε τους συναδέλφους. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία και της Στάσης Εργασίας αλλά και του συλλαλητηρίου. 
 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:00 ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ. ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/syndikato-ota-attikis-stasi-ergasias-tin-pebti-ke-syllalitirio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου