Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

(Η αδράνεια του ΣΥΡΙΖΑ και της Δούρου στην Διαχείριση Απορριμμάτων Αττικής είναι δώρο στους σκουπιδοεργολάβους και στονν Κούλη)! Μητσοτάκης: Απαραίτητη η είσοδος ιδιωτών στη διαχείριση των απορριμμάτων



Την είσοδο των ιδιωτών στη διαχείριση των απορριμμάτων, πρόταξε στη διάρκεια σύσκεψης στη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της WWF και της ΚΕΔΕ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως έχει ασχοληθεί με το θέμα εδώ και πάνω από 10 χρόνια και πως εκτίμησή του είναι πως το πρόσφατο θέμα που προέκυψε με τον ΧΥΤΑ Φυλής δεν θα είναι το τελευταίο.

«Σκοπός δεν είναι εδώ να κάνουμε έναν απολογισμό για τα όσα δεν έγιναν τα τελευταία 3,5 χρόνια για το θέμα, για τα οποία υπάρχουν ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες, όσο να χαρτογραφήσουμε ένα ρεαλιστικό δρόμο προς το μέλλον και να καταθέσουμε τις δικές μας απόψεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό θέμα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Υπενθύμισε επίσης ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δρομολογήσει μία σειρά από μεγάλα έργα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.
«Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι απολύτως απαραίτητη για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς τουλάχιστον κάποια μεγάλα έργα υποδομής τα οποία δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν χωρίς ιδιωτικούς πόρους. Από εκεί και πέρα προφανώς υπάρχουν πολλές πτυχές του ζητήματος αυτού ξεκινώντας από την πρόληψη, την ανακύκλωση, την μείωση του συνολικού όγκου των αστικών στερεών αποβλήτων», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
http://www.aftodioikisi.gr/politiki/mitsotakis-aparetiti-isodos-idioton-sti-diachirisi-ton-aporrimmaton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου