Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

(Κοινό ... ταμείο... "πολιτικό"... και ό,τι άλλο λάχει; Το βαθύ Δραγασακο-Φλαμπουραρο-ενιαιο-ΣΥΝΑΣΠΙΣΜικο κατεστημένο, του οποίου κωλορίζι είναι και το Δυτικό Μέτωπο, όπως έβγαλε τον σκασμό, λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων, όταν ο κωλοτουμπιστής Τσίπρας έπλαθε το εγκώμιο του δεξιού Δημάρχου Φυλής και ταυτόχρονα τους έχεζε στην... ψύχρα, έτσι και τώρα βγάζει τον σκασμό για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και της αρμόδιας από τον ΕΔΣΝΑ για την Διαχείριση Απορριμμάτων Αττικής - και στο συγκεκριμένο - κας Α. Μπιζά! Ναι, η Δούρου έχει τεράστιες ευθύνες για τα... κατάντια των σκουπιδιών στην Αττική, μα δεν είναι η μόνη υπεύθυνη! Εξ' ίσου συνυπεύθυνοι είναι και οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι Γραμματείς και Φαρισαίοι και, η πλειοψηφία της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ με προεξέχουσα την αξιότιμη κυρία Αντιπρόεδρο Α. Μπιζά)! ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» της κ. Δούρου





ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής - Δ. Αθήνας
oxi.xyta.filis@gmail.com – f/b: ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Δελτίο τύπου

Έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» της κ. Δούρου

Τον αθώο τίτλο «Ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών στο ΧΥΤΑ Δυικής Αττικής και λήψη απόφασης» είχε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, την Τετάρτη 27/6/2018. Από πίσω κρύβονταν ένα τερατούργημα: η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής -στην εξαντλημένη α΄ φάση-, ώστε να μπορεί να υποδεχτεί 1.600.000 κ.μ. σκουπιδιών και να παρατείνει για λίγους μήνες ακόμη τη ζωή του προβληματικού ΧΥΤΑ. Χωρίς καμιά εισήγηση ή τεχνική μελέτη και με σταθερά απούσα από τις συνεδριάσεις την κ. Δούρου, πάρθηκε μια εγκληματική απόφαση, που κάνει «σκόνη και θρύψαλα» τις υποσχέσεις της για κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.



Οι λεκτικοί ακροβατισμοί και ο ισχυρισμός ότι δεν πρόκειται για επέκταση στην γ΄ φάση, αλλά για μια «προσωρινή» λύση αντιμετώπισης της επερχόμενης κρίσης είναι επιεικώς αστείοι. Αφενός, επειδή δεν υπάρχει καμία ουσιαστική διαφορά επέκτασης από επέκταση και, αφετέρου, επειδή δε φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα η «μόνιμη» λύση, που θα διασφαλίσει δια παντός τη μη προσφυγή σε μια ακόμη «προσωρινή» λύση, στο χώρο της γ΄ φάσης. Οι υπολογισμοί ότι η χωρητικότητα του αδειοδοτημένου ΧΥΤΑ θα επαρκούσε μέχρι το τέλος του 2019 διαψεύστηκαν με πάταγο. Οι προειδοποιήσεις μας, εδώ και δύο χρόνια, δεν εισακούστηκαν. Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και αυτές του περασμένου Νοέμβρη επέτειναν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα η κ. Δούρου και η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ να καταφεύγουν σε τυχοδιωκτισμούς, για να προλάβουν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους, προτού σκάσει μια περιβαλλοντική και υγειονομική βόμβα στα χέρια τους. Μπροστά στην οποία, τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών θα φαντάζουν ανάξια λόγου.

Έτσι εξηγείται γιατί η κ. Δούρου δεν ανησυχούσε μήπως μείνουν τα σκουπίδια στους δρόμους και γίνει η  Αττική Νάπολη. Ήταν γιατί είχε δρομολογήσει τη νέα επέκταση στο ΧΥΤΑ Φυλής. Έτσι εξηγείται γιατί η κ. Δούρου προστατεύει, με κάθε τρόπο, το δήμαρχο της Φυλής για το σκάνδαλο των κρυμμένων μελετών καταγραφής των ρυπαντικών φορτίων του ΧΥΤΑ. Ήταν γιατί είχε δρομολογήσει τη νέα επέκταση στο ΧΥΤΑ  Φυλής. Έτσι εξηγείται γιατί η κ. Δούρου δεν αποφάσιζε εδώ και 3 χρόνια να κάνει νέους ΧΥΤΥ στην Αττική. Ήταν γιατί σκόπευε να κάνει και νέα επέκταση στη Φυλή. Έτσι εξηγείται γιατί η κ. Δούρου αποφάσισε να επιβάλει νέο χαράτσι  5 ευρώ/τόνο στους δήμους και στους δημότες της Αττικής, αντί να κόψει από τα υπέρογκα αντισταθμιστικά που δίνει στο δήμο Φυλής. Ήταν γιατί σκόπευε να κάνει και νέα επέκταση στη Φυλή.

Η κ. Δούρου με την απόφασή της να κάνει νέα επέκταση στο ΧΥΤΑ Φυλής αποκαλύπτεται πλήρως. Στην προηγούμενη επέκταση των 108 στρεμμάτων μας έλεγε πως δεν επεκτείνει τον ΧΥΤΑ, απλώς γεμίζει με σκουπίδια τους χώρους που επρόκειτο να γίνουν τα εργοστάσια επεξεργασίας του σχεδίου του κ. Σγουρού. Τώρα τι παραμύθι μπορεί να μας πει;

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, από τις 6 Μαΐου 2018, με επίσημο δελτίο τύπου είχε προειδοποιήσει ότι ο ΕΔΣΝΑ ετοιμάζεται να ρίξει σκουπίδια πάνω στα σκουπίδια και με τη χτεσινή απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ επαληθεύτηκε απολύτως. Είχε επισημάνει πως δεν είναι τυχαίο το κουκούλωμα του σκανδάλου των μελετών, για τη ρύπανση του ΧΥΤΑ, από την κυβέρνηση και από την κ. Δούρου.
Αποδείχτηκε περίτρανα πως αυτό που ήθελαν ήταν να προλάβουν να πάρουν αποφάσεις για την επέκταση του ΕΜΑΚ Φυλής και για τη νέα επέκταση του ΧΥΤΑ, πριν μάθουν οι «ιθαγενείς» την αλήθεια για την τοξική βόμβα που είναι δίπλα στα σπίτια τους.

Τα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, που τους τελευταίους μήνες επιδίδονται σε απανωτές συσκέψεις για να βρεθεί -υποτίθεται- λύση στο ακανθώδες πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Αντίθετα, με πρωτοστάτη τον κ. Φάμελλο, έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να πείσουν την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες το πόσο ωφέλιμες είναι οι ΣΔΙΤ και η καύση. Την ίδια ώρα που έχουν μετατρέψει σε κουρελόχαρτο την αποκεντρωμένη διαχείριση και το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων.

Η κ. Δούρου και η κυβέρνηση συνεχίζουν να εγκληματούν και αυτοί στη Φυλή, όπως -ακριβώς- έκαναν και οι προκάτοχοί τους. Η χτεσινή απόφαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ, που πάρθηκε με την απουσία της κ Δούρου, για να «μην λερωθεί» η ίδια, είναι απαράδεκτη και πρέπει να ανατραπεί. Και για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα διαθέσιμα νομικά και κινηματικά μέσα.

Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καλεί τους κατοίκους, τους φορείς και τις συλλογικότητες της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά για να ακυρωθεί άμεσα η κατάπτυστη και παράνομη απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.


Φυλή, 28/6/2018

http://anntilogos.blogspot.com/2018/06/blog-post_28.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου