Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Kαταγγελία-Π.Αττικής: Τσιμεντώνει τον Ποδονίφτη παρά την αντίθεση των δήμων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, ενέκρινε στις 15/6/2018 την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της τσιμεντοποίησης του Ποδονίφτη. Η απόφαση ελήφθη παρά την ομόφωνη αντίθεση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων των όμορων Δήμων Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και Αθηναίων, των επιστημονικών φορέων, των υπηρεσιών αλλά και επιτροπών κατοίκων και παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται ένα τμήμα που παραμένει  στη φυσική του κοίτη, διασώθηκε από την εξαφάνιση στην οποία καταδικάστηκαν τα ποτάμια και τα ρέματα της Αθήνας και αποτελεί ένα μοναδικό ποτάμιο οικοσύστημα, με αναντικατάστατη βιοποικιλότητα.
Στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Άρης Βασιλόπουλος όσο και η αρμόδια Αντιδημαρχος Αθηναίων Λένη Μυριβήλη, τόνισαν την συνεργασία των δύο Δήμων. Κοινή πρόταση των δύο Δήμων προς την Περιφέρεια είναι να προσδιοριστούν οι  κίνδυνοι πλημμύρας και να εφαρμοστούν εναλλακτικές τεχνικές για την αντιπλημμυρική προστασία ώστε το ποτάμι να παραμείνει σε φυσική μορφή, να αναδειχθεί σε τόπο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αναψυχής για όλους.
Η αγνόηση των θέσεων σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και των δύο Δήμων είναι σε αντίθεση με τις αρχές συνεργασίας και δημοκρατίας που πρέπει να διέπουν την διοίκηση. Επιπλέον η επιμονή στην εφαρμογή μιας παλιάς λογικής τσιμεντοποίησης και εξαφάνισης των ποταμών, βρίσκεται σε αντίθεση τόσο με τις σύγχρονες τεχνικές που εφαρμόζονται σε όλο τον κόσμο για την επαναφορά των ποταμών μέσα στις πόλεις, όσο και με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.
Ο Ποδονίφτης είναι μια μικρή τελευταία φυσική όαση στην τσιμεντούπολη και πρέπει να διαφυλαχτεί από μια καταστροφή χωρίς επιστροφή.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/katangelia-p-attikis-tsimentoni-ton-podonifti-para-tin-antithesi-ton-dimon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου