Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Μάνδρα: Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά τις νέες καταστροφές

Καταστροφές στην Μάνδρα Αττικής από τις πλημμύρες την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018. Από την έντονη  βροχόπτωση το βράδυ της Τρίτης 26/6 οι δρόμοι πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και υπέστησαν σημαντικές ζημιές, σε άλλα σημεία τα νερά έσκαψαν τον δρόμο, αλλού ξήλωσαν τα έργα που γίνονταν για την αποκατάσταση της περιοχής μετά την καταστροφή του περαασμένου Νοεμβρίου.


Μόλις οκτώ μήνες από τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, μισή ώρα δυνατής βροχής ξύπνησε και πάλι τον τρόμο στους κατοίκους, με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια. Η μία μετά την άλλη, οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης σχολίασαν έντονα την αδράνεια, όπως την χαρακτηρίζουν της κυβέρνησης και της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή.

Μάλιστα από την αξιωματική αντιπολίτευση, εστάλη κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές.

Νέα Δημοκρατία: Ντροπή

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη. Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την Κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».
Κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας αποτελούμενο από τον Tομεάρχη Eσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, και τους βουλευτές κ. Γιώργο Βλάχο, Θανάση Μπούρα και Βασίλη Οικονόμου μετέβη στις 9 το πρωί στη Μάνδρα, και συναντήθηκε με τη Δήμαρχο κ. Ιωάννα Κριεκούκη. Η ίδια τους επιβεβαίωσε κάτι που ήταν ήδη γνωστό στους κατοίκους της περιοχής. Ότι η κυβέρνηση και η κ. Δούρου δεν έχουν προβεί σε οποιαδήποτε προληπτική αντιπλημμυρική ενέργεια επτά ολόκληρους μήνες μετά την καταστροφή του Νοεμβρίου με αποτέλεσμα χθες και πάλι να σημειωθούν στην Μάνδρα σημαντικές υλικές καταστροφές.

ΔΗΣΥ: «Μάνδρα: Οκτώ μήνες μετά, στο ίδιο έργο θεατές»

Ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Υποδομές, Μεταφορές, Έρευνα, Ψηφιακή Πολιτική, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μάνδρα: Οκτώ μήνες μετά, στο ίδιο έργο θεατές. Κυβέρνηση και Περιφέρεια καθυστερούν τα απαραίτητα έργα, κινούνται λες και δεν συνέβη τίποτα.
Ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά…»

ΚΚΕ: Ο λαός της Μάνδρας εξακολουθεί να ζει με τον φόβο

Οκτώ μήνες μετά τη μεγάλη καταστροφή, που κόστισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων και κατέστρεψε λαϊκές περιουσίες, ο λαός της περιοχής εξακολουθεί να ζει με τον φόβο και την αγωνία και να παραμένει απροστάτευτος απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η Περιφερειακή Διοίκηση είναι εκτεθειμένοι, γιατί κανένα από τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχει καν ξεκινήσει. Αλλά και γιατί τα αντιπλημμυρικά έργα, που εγκρίθηκαν, σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις συνολικές ανάγκες για την προστασία της περιοχής.
Η ανάπτυξη, την οποία διαφήμισαν στους κατοίκους της περιοχής με διάφορες φιέστες όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, αλλά μόνο τα κέρδη του κεφαλαίου. Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και άλλα, ιδιαίτερα στις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, για την ουσιαστική προστασία της ζωής του λαού.
http://www.news247.gr/politiki/mandra-antidraseis-tis-antipoliteysis-meta-tis-nees-katastrofes.6627987.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου