Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΟΤΕ: Απέλυσαν εργαζόμενο επικαλούμενοι «χαμηλή αξιολόγηση»

Στην απόλυση εργαζόμενου, με 32 έτη υπηρεσίας, προχώρησε την περασμένη Δευτέρα η εργοδοσία του ομίλου ΟΤΕ. Ο εργαζόμενος δούλευε σε κατάστημα του ΟΤΕ στα Γιάννενα και η απόλυση τού ανακοινώθηκε ενώ αυτός βρισκόταν στο νοσοκομείο λόγω της πίεσης που βίωσε αυτές τις μέρες, καθώς η απόλυση είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί.


Οπως καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ, «και σε αυτή την αντεργατική της ενέργεια η διοίκηση του ΟΤΕ είχε συμπαραστάτες τους εκπροσώπους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οχι μόνο δεν έκαναν τίποτα απολύτως για να αποτρέψουν την απόλυση, όχι μόνο σαν τα παπαγαλάκια της διοίκησης συκοφαντούσαν δεξιά και αριστερά τον συνάδελφο, δικαιολογώντας ουσιαστικά την απόλυσή του, αλλά σαμπόταραν την προσπάθεια του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων να οργανώσει την αντίδραση των εργαζομένων!».



Στέλνουν απειλητικό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου
Για την απόλυση η εργοδοσία εφάρμοσε για πρώτη φορά το άρθρο 13 του Εσωτερικού Κανονισμού του ΟΤΕ, που αφορά τη λύση της εργασιακής σχέσης με πρόσχημα ότι η απόδοση του εργαζόμενου «αξιολογήθηκε» ως «χαμηλή», με βάση τους στόχους που βάζει κάθε φορά η εργοδοσία για την κερδοφορία της.

Τη Δευτέρα, όταν κλιμάκιο της εργοδοσίας πήγε στα Γιάννενα να ανακοινώσει την απόλυση, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΕΚΙ) είχε κηρύξει στάση εργασίας. Χτες Τρίτη, η ΕΣΚ ΟΤΕ πρότεινε στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ ΟΤΕ) να προχωρήσει σε απεργία και κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση. Ωστόσο, οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ) επέλεξαν να μην ασχοληθούν με την απόλυση στο ΔΣ της ΟΜΕ, ενώ οι ίδιες δυνάμεις στα Γιάννενα δεν εμφανίστηκαν καν στη στάση εργασίας!

Η ΕΣΚ στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι με την απόφαση αυτή η διοίκηση του ΟΤΕ στέλνει μήνυμα «ότι όποιος εργαζόμενος δεν της είναι αρεστός γιατί δεν αποδέχεται τις εταιρικές "αξίες" θα απολύεται. Το νέο αξιολόγιο που ανακοινώθηκε την προηγούμενη βδομάδα αποτυπώνει επακριβώς αυτήν τη στόχευσή της. Από τη μια ορίζει ότι θα δουλεύουμε μέχρι εξαντλήσεως για να πιαστεί ο ατομικός μας στόχος, αλλά και αυτό δεν θα είναι αρκετό για να μην απολυθούμε αν δεν υιοθετούμε τις εταιρικές "αξίες"».

Με βάση τα παραπάνω, η ΕΣΚ ΟΤΕ υπογραμμίζει ότι «η απόλυση για λόγους αξιολόγησης και για μη συμμόρφωση με τις εταιρικές "αξίες" θα πρέπει να αποτελέσει αιτία πολέμου» για τους εργαζόμενους. 


 https://www.rizospastis.gr/

http://prezatv.blogspot.com/2018/06/blog-post_21.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FzDhNz+%28%CE%A0%CE%A1%CE%95%CE%96%CE%91+TV+%C2%A9%29

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου