Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ένταση και φωνές στο ΠΕΣΥ Αττικής για τη Φυλή -Οργή κατοίκων (φωτο)



Ενταση επικράτησε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, όπου συμμετείχαν κάτοικοι από τα Λιόσια και τη Φυλή, με αφορμή τον ΧΥΤΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι  σηκώνοντας πανό, διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον ΧΥΤΑ Φυλής, ζητώντας το κλείσιμό του και οριστική λύση στη διαχείριση των αποβλήτων.
Υποστήριξαν ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης του τελευταίου κυττάρου στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και ζήτησαν να πάψει η δυτική Αττική να αποτελεί το μοναδικό χώρο για τη διαχείριση των αποβλήτων.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί συνολικά, στην περιοχή και ζήτησαν λύση άμεσα, επιρρίπτοντας ευθύνες στους ιθύνοντες και καταγγέλλοντας ότι μέσα στο καλοκαίρι ενδέχεται να υπάρχουν ανάλογες εικόνες.
Η ένταση κορυφώθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου που παλαιότερα είχε δεσμευτεί για το κλείσιμο της Φυλής. Μια γυναίκα πλησίασε κοντά της φωνάζοντας, ωστόσο η ίδια κοιτάζοντάς την απάντησε ότι «εσείς ήσασταν που είχατε πει ότι θα μας ρίξετε βιοτριόλι;»
Ακολούθησε δήλωση του Προέδρου του ΠΕ.ΣΥ Θοδωρή Σχινά που επιτέθηκε στην παράταξη του ΚΚΕ:
«Η στάση που τήρησε σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση, με τη στήριξη ενεργειών που στοχεύουν στη δημιουργία μικροκομματικών εντυπώσεων, απάδει, όχι μόνο της ιστορίας του κόμματος αλλά και των στοιχειωδών κανόνων της δημοκρατίας και του διαλόγου. Το προεδρείο του συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας δεν πρόκειται να επιτρέψει την απαξίωση και την υποβάθμισή του μέσα από ολοκληρωτικές λογικές μπάχαλου, που δεν προάγουν καμία λύση και σίγουρα όχι το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων». 
Δείτε ακόμη:
http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/se-exelixi-pesy-attikis-thema-ti-fyli-live/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου