Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Παραιτήσεις στελεχών εξαιτίας της απόλυσης των υδρονομέων. Διαλύει την ΕΥΔΑΠ η κυβέρνηση Τσίπρα

Την παραίτησή τους ανακοίνωσαν οχτώ στελέχη της ΕΥΔΑΠ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για διάλυση της εταιρίας. Αφορμή των παραιτήσεων είναι η απόλυση 23 υδρονομέων, με αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της λειτουργίας του υδροδοτικού δικτύου της Αττικής.
Η επιστολή παραίτησης:

Εμείς που υπογράφουμε την παρούσα επιστολή παραίτησης, με:
  • την, από 28-02-2017, επιστολή μας
  • το υπ’ αριθμ. 56/03-03-2017, Υπηρεσιακό σημείωμα της Υπηρεσίας Λειτουργίας
  • την 18355/17-10-2017 επιστολή της Υπηρεσίας Λειτουργίας
είχαμε έγκαιρα ενημερώσει εσάς και κάθε αρμόδιο για τους κινδύνους που υπάρχουν για τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης της Αττικής και την ομαλή και ασφαλή υδροδότηση των κατοίκων της Αττικής από ενδεχόμενη απόλυση των 23 υδρονομέων.
Η απόλυση των 23 υδρονομέων αποτελεί σημαντικό βήμα διάλυσης των δομών της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης (λειτουργία-υδρονομεία) της ΕΥΔΑΠ, κάνοντας πιθανά φαινόμενα τύπου «Θεσσαλονίκης».
Δεδομένου ότι το υδρονομειακό αντικείμενο δεν μπορεί να καλυφθεί από προσωρινό ή άλλο προσωπικό με προσωρινή ή ελαστική σχέση καθώς η αποκόμιση μακροχρόνιας εμπειρίας του γεωγραφικού χώρου και του δικτύου ύδρευσης στο πεδίο είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιτέλεση, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα, του υδρονομειακού έργου, που ουσιαστικά αποτελεί την «καρδιά» της λειτουργίας του δικτύου ύδρευσης της Αττικής, μετά τις 23 απολύσεις καθίσταται ανέφικτη η νόμιμη και επαρκής 24ωρη στελέχωση των υπηρεσιών και τμημάτων που είναι αρμόδια για την υδροδότηση και σοβαροί κίνδυνοι ελλοχεύουν, ειδικά εν μέσω θέρους και εν μέσω πανελλαδικών εξετάσεων.
Επειδή δε μπορούμε να γίνουμε συνυπεύθυνοι σε επιλογές που θέτουν σε σαφή, άμεσο και μεσομακροπρόθεσμο, κίνδυνο την ασφαλή και ομαλή υδροδότηση της Αττικής.  Επειδή συντασσόμαστε πλήρως με την απόφαση 1906/2014 του ΣτΕ που αναφέρει ότι: «Αβεβαιότητα ως προς τη συνέχεια της παροχής προσιτών υπηρεσιών κοινής ωφελείας με αυτόν τον βαθμό αναγκαιότητας δεν συγχωρείται από το άρθρο 5 του Συντάγματος»
Δηλώνουμε πως αν δεν ανακληθεί άμεσα η απόλυση των 23 υδρονομέων, δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις ανθρώπινες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης της Αττικής. Σε αυτήν την περίπτωση, αδυνατώντας να αναλάβουμε ευθύνες που δε μας αναλογούν, υποβάλλουμε, από την Πέμπτη 14-06-2018, τις παραιτήσεις μας  από τις θέσεις ευθύνης στις οποίες έχουμε τοποθετηθεί, τιθέμενοι στη διάθεση της υπηρεσίας και παραμένουμε απλοί υπάλληλοι με τον τιμητικό τίτλο του υδρονομέα.
  1. Κώστας Λυμπέρης, παραιτούμαι από Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Λειτουργίας, της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης.
  2. Φώτης Ψωμαδέλης, παραιτούμαι από Τμηματάρχης του Υδρονομείου της Υπηρεσίας Α΄ Τομέα Αθήνας.
  3. Απόστολος Τσιουμπανούδης, παραιτούμαι από Τμηματάρχης του Υδρονομείου της Υπηρεσίας Β΄ Τομέα Πειραιά.
  4. Σωτήρης Κωνσταντόπουλος, παραιτούμαι από Τμηματάρχης του Υδρονομείου της Υπηρεσίας Γ΄ Τομέα Ηρακλείου.
  5. Γιώργος Τζοβάνης, παραιτούμαι από Επικεφαλής του Υδρονομείου του Υποτομέα Ασπροπύργου-Ελευσίνας.
  6. Θανάσης Τέγος, παραιτούμαι από Επικεφαλής του Υδρονομείου του Υποτομέα Μενιδίου.
https://iskra.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%87%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου