Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Εργαζόμενοι ΕΔΣΝΑ: «Θέλουν κάποιοι να κρυφτούν κι η χαρά δεν τους αφήνει»




H ανακοίνωση από την Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ για την στάση του προεδρείου του Συλλόγου απέναντι στα προβλήματα των εργαζομένων:
«Ο συνεχιζόμενος  χαρτοπόλεμος από τον Πρόεδρο και την πλειοψηφία του Δ.Σ του Σωματείου μας καλά κρατεί, με ψέματα και παραπληροφόρηση. Απάντηση όμως στα ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας, όσο και στα ερωτήματα που κατ’ επανάληψη έχει θέσει με τις ανακοινώσεις της η παράταξή μας δεν έχουν δοθεί.

Η ανακοίνωση της παράταξής μας δεν έδωσε καμία απάντηση στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, απάντηση έδινε στον ίδιο τον Πρόεδρο του Σωματείου που ενώ γνώριζε τέσσερις μέρες πριν την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ότι είχε κλειστεί συνάντηση με την Περιφερειάρχη, αυτή την καλούσε να συναντηθεί με το Σωματείο.
Την δε ημέρα που εκδόθηκε η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε πραγματοποιηθεί ήδη η συνάντηση και υπήρχαν απαντήσεις.
Τις απαντήσεις αυτές βεβαίως ο «καθεστωτικός» Πρόεδρος, ουδόλως, όπως είχε υποχρέωση, τις έφερε αμέσως προς συζήτηση και αξιολόγηση στο Δ.Σ. του Σωματείου μας προκειμένου να υπάρξουν αποφάσεις και δεν έδωσε την πίστωση χρόνου μέχρι την 16-06-2018 που μας ζητήθηκε, προκειμένου να έχουμε απαντήσεις στα ουσιαστικά προβλήματα που μας απασχολούν.
Αντί αυτού πραγματοποίησε ο Μέγας Συνδικαλιστής, μετά από 6 ολόκληρα χρόνια που είναι Πρόεδρος του Σωματείου μας, την παρθενική του 24ωρη απεργία στον ΕΔΣΝΑ. Σιγά τα αίματα!!!!
Τρία μνημόνια πέρασαν από τις πλάτες μας, ούτε μία ώρα στάση εργασίας στον ΕΔΣΝΑ δεν έκαναν τόσο ο ίδιος όσο και η πλειοψηφία του Σωματείου μας, οι πιο άκαπνοι συνδικαλιστές του κλάδου.
Ας θυμηθούμε λοιπόν το ξεπούλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, ο Πρόεδρος και η γνωστή ομάδα του πέρα βρέχει!!!! Και όχι μόνο πέρα βρέχει, ήταν και οι καθοδηγητές των ΜΑΤ για τα χτυπήματα των κινημάτων και των συνδικαλιστών που διαμαρτύρονταν έξω από τα κεντρικά Γραφεία του ΕΔΣΝΑ.
Υπάρχουν δημοσιευμένες και οι σχετικές φωτογραφίες για όσους έχουν Αλτσχάιμερ, εμείς έχουμε το βίτσιο να θυμόμαστε τα έργα και τις ημέρες των κυρίων της πλειοψηφίας.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πολύ σύντομα φαίνεται να ξέχασε την μεγαλειώδη συγκέντρωση που έγινε στον ΧΥΤΑ από όλους τους εργαζόμενους της Αυτοδιοίκησης στην Αττική τα πρώτα χρόνια των μνημονίων που πετσοκόβονταν μισθοί, συντάξεις, δώρα κλπ και ποιοι ήταν αυτοί που άνοιξαν την πόρτα στα ΜΑΤ για να διαλύσουν την κατάληψη απομακρύνοντας τα μηχανήματα από τις θέσεις τους που «θωράκιζαν» τους συναδέλφους της κατάληψης και απέτρεπαν τις επιθέσεις των ΜΑΤ. Πάντα οι γνωστοί άκαπνοι και ατσαλάκωτοι «συνδικαλιστές».
Όπως, επίσης, ξέχασε πως ενεργοί Συνδικαλιστές της, Πρόεδροι σήμερα Σωματείων Δήμων της Αττικής και ένα μέλος της σημερινής Εκτελεστικής Επιτροπής που περιφρουρούσαν την απεργία απειλήθηκαν από τον φίλο του Προέδρου με το μπαστούνι του ράγκμπι για να φύγουν από τον ΧΥΤΑ και να διασπάσουν την απεργία ανοίγοντάς τον, σε ένδειξη τυφλής υπακοής στις κομματικές εντολές των αφεντικών τους, ξεπουλώντας το συνδικαλιστικό κίνημα.
Να τους χαίρεστε που τους ξαναμαζέψατε στους κόλπους σας και συναποφασίζετε για την πορεία των εργατικών διεκδικήσεων, και του Συνδέσμου.
Αλήθεια, ποιος από την Ομοσπονδία παραβρέθηκε στον ΧΥΤΑ την 30 και 31/05/2018 για να παρακολουθήσει αν τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την είσοδο μόνον των απορριμματοφόρων που αφορούν σε ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού. ΚΑΝΕΝΑΣ!!!!
Παρ’ ότι σας έχουμε ως παράταξη κατ’ επανάληψη καταγγείλει ότι στις απεργιακές κινητοποιήσεις η γνωστή ομάδα είναι και παραμένει ο απεργοσπαστικός μηχανισμός που λειτουργεί απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και τις αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η παράταξη μας εγκαίρως με ανακοίνωσή της σας την 01/08/2017 έκανε προς όλους γνωστό το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείτο η διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και ότι έχουμε περάσει προ καιρού σε πολύ μεγάλους αρνητικούς χρόνους για την κατασκευή νέου κυττάρου υποδοχής απορριμμάτων. Κανενός όμως δεν ίδρωσε το αυτί.
Μέχρι σήμερα δεν είδαμε καμία αντίδραση από την πλευρά της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ποιους εξυπηρετεί το αδιέξοδο;
Ό,τι δεν κατάφερε ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία του Σωματείου μας στα χρόνια την προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής που συνδιοικούσαν τον Σύνδεσμο, θα το πετύχουν με το αδιέξοδο που δημιούργησαν με την ανοχή τους και τις εισηγήσεις τους;
Είναι σήμερα περισσότερο αναγκαίο από ποτέ η ΠΟΕ-ΟΤΑ να πάρει επισήμως θέση στο ζήτημα και να παραβρεθεί στις συναντήσεις με την Περιφερειάρχη, για να μπει επιτέλους τέρμα στα ψέματα και στην παραπληροφόρηση που γίνεται από τον Πρόεδρο του Σωματείου.
Μετά από αυτό εμείς δεν θα απαντήσουμε για εργοδοτικούς συνδικαλιστές στον Πρόεδρο του Σωματείου. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά το σπορ και έχει χρόνια τώρα δώσει δείγματα γραφής και συνεχίζει να δίνει ακόμα και σήμερα.
Εδώ γελάει κάθε πικραμένος με τα χάλια της πλειοψηφίας και του Προέδρου της.
Ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία ξαφνικά πόνεσαν για τους ΙΔΑΧ. Τι κάνατε λοιπόν κύριε Πρόεδρε τέσσερα χρόνια τώρα που δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις των Δικαστηρίων; Τι έχετε να επιδείξετε αυτά τα τέσσερα χρόνια, έστω μία στάση εργασίας; Μία ανακοίνωση που να καταγγέλλει την Διοίκηση για την μη υλοποίηση των αποφάσεων;
Πετάξατε όμως την μπάλα στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο στέλνοντας τους φακέλους των συναδέλφων σε αναρμόδιο όργανο για να πάει στις καλένδες  μέχρι την αξιολόγηση των Προϊσταμένων των οργανικών μονάδων.
Μήπως οι προβλέψεις του ΟΕΥ που είναι δημιούργημά σας, σας εμπόδιζαν να γίνετε ακόμα και προϊστάμενος τμήματος λόγω της υπερεπάρκειας ΠΕ που καλύπτουν όλες τις υπάρχουσες θέσεις, χωρίς να ενδιαφέρεστε για την οικονομική και υπηρεσιακή τους εξέλιξη;
Η ενασχόληση σας με το θέμα των ΙΔΑΧ ξεκίνησε αφού πρώτη η παράταξή μας ζήτησε με ανακοίνωση από την Διοίκηση να προσλάβει νομικό σύμβουλο για τα Διοικητικά θέματα, προκειμένου να γνωμοδοτήσει για την αναρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και σήμερα οδηγείται σε επίλυση, άλλως θα παρέμενε ακόμα εκεί στα γρανάζια της αρμοδιότητας.
Εξ άλλου οι συμβασιούχοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, θυμούνται ακόμα τη στάση σου στο νόμο Ραγκούση το 2009, όταν απολύονταν στο σύνολό τους την 31-12-2009 και εσύ υπακούοντας στις εντολές των κομματικών σου φίλων πουλώντας τους εκδουλεύσεις, προσπαθούσες να διασπάσεις την κινητοποίηση που είχε κάνει το Σωματείο για την ανατροπή του Νόμου.
Και ήσουν εσύ και οι τότε φίλοι σου που ανατρέψατε με δικαστική απόφαση την τροποποίηση του καταστατικού που θα γινόντουσαν πλήρη του Σωματείου μας προκειμένου να έχουν συνδικαλιστική κάλυψη. Τόσο πολύ ενδιαφερόσουν και ενδιαφέρεσαι!!!! Το μόνο σας επιχείρημα ήταν ότι δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα!! Αλήθεια μέγα συνδικαλιστή από πότε οι εργαζόμενοι έχουν διαφορετικά συμφέροντα;
Ντροπή σας!!!
Τώρα τους βλέπεις σαν «κουκιά» και δεν σε ενδιαφέρουν οι ίδιοι βέβαια και η εξέλιξή τους, αλλά το μαύρισμα που θα φάτε στις προσεχείς εκλογές γιατί δεν έκανες τίποτα για αυτούς.
Στις ανακοινώσεις της παράταξής μας την 01/08/2017 και στις 03/10/2017 ζητούσαμε την συνολική λειτουργία των εγκαταστάσεων με προσωπικό του ΕΔΣΝΑ όταν την ίδια περίοδο ο Αντιπρόεδρος του σωματείου εισηγείτο για το σύνολο των λειτουργιών μας να δοθούν σε εργολάβους με την σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας σας χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, παρ’ ότι ζητήσαμε να γίνουν κινητοποιήσεις.
Η θέση της παράταξής μας είναι να παραμένει η λειτουργία της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων να γίνεται με προσωπικό του Συνδέσμου. Τα ίδια λέμε και για το ΕΜΑΚ.
Πως τώρα ο μεγάλος ΣΔΙΤάρχης  του Συνδέσμου μας εγκαλεί ότι προτείναμε στην Περιφερειάρχη λειτουργία με ΣΔΙΤ αυτό μόνο στο δικό του το μυαλό υπάρχει εκτός και αν το μόνο έργο του ΣΜΑ που λειτουργεί με προσωπικό του φορέα έγινε ξαφνικά ΣΔΙΤ!!!!
Κουβέντα όμως για το ξεπούλημα του Αποτεφρωτήρα μαζί με τις συμβάσεις των νοσοκομείων, την λειτουργία του ΧΥΤΑ με εργολάβο, την παράνομη επέκταση της σύμβασης του ΕΜΑΚ σε εργολάβο και όλα αυτά επί των Αγίων ημερών της Προεδρίας σας χωρίς να πέσει ούτε μία τουφεκιά.
Μην τρομοκρατείσαι Πρόεδρε, είσαι και θα παραμείνεις για πολλά χρόνια ο πρώτος ΣΔΙΤάρχης που θα σε φτύνουν ες αεί για να μην σε ματιάσουν όλοι οι εργαζόμενοι της Αυτοδιοίκησης. Εμείς, πάντως και η παράταξή μας σου δηλώνουμε ότι δεν διεκδικούμε αυτή σου την πρωτιά!!!
Αυτοί, λοιπόν, που έχουν το θράσος να ζητάνε παρουσία όλων των μελών του ΔΣ του Σωματείου από την Περιφερειάρχη να τους κάνει Διευθυντές για να επιλύσουν τα προβλήματα, καλό θα ήταν να σιωπούν για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλη έκφραση.
Όσο για τους κομματικούς καθοδηγητές καλό θα ήταν πριν κάποιοι το εκστομίσουν να κατεβάσουν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις αγκαλιές και τα χαριεντίσματα με τον πρώην Περιφερειάρχη Αττικής και τις δηλώσεις του στον τύπο.
Για τα ΜΑΠ που έχασαν οι συνάδελφοι καταλογίζετε ευθύνες στη μειοψηφία ότι δεν έκανε τίποτα, αυτός και η πλειοψηφία του που αρμένιζαν; Εξ άλλου ούτε καν ασχοληθήκατε με τις καταστάσεις πληρωμής.
Οι οφειλές δε στους συναδέλφους κυρίως αφορούν περιόδους που συνδιοικούσατε το Σύνδεσμο.
Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι με ψέματα και παραπληροφόρηση δεν οδηγείτε πουθενά το Σωματείο μας και οι μόνοι που χάνουν από την πολιτική αυτή της πλειοψηφίας είναι οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ρωτήσουμε: Υπάρχει Συνδικαλιστικό στέλεχος της πλειοψηφίας του Σωματείου μας που και τα δύο του παιδιά δουλεύουν στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ για λογαριασμό γνωστού εργολάβου που έχει αναλάβει την λειτουργία τους;»
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/ergazomeni-edsna-theloun-kapii-na-kryftoun-ki-chara-den-tous-afini/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου