Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

(Χωρίς σχόλια...)! ΗΠΑ: «Ξέπλυμα» χρήματος και στην Κύπρο ο Μάναφορντ - Πρώην στενός συνεργάτης του Τραμπ

ΗΠΑ: «Ξέπλυμα» χρήματος και στην Κύπρο ο Μάναφορντ - Πρώην στενός συνεργάτης του Τραμπ

Τις δεκάδες εκατομμύρια, που ο Πολ Μάναφορτ απέκρυψε από τις αμερικανικές φορολογικές αρχές μέσω ενός λαβυρίνθου εταιρικών δομών σε διάφορες χώρες, περιλαμβανομένης και της Κύπρου, παρουσιάζει με λεπτομέρεια, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, πρόσθετο κατηγορητήριο, που κατέθεσαν οι αμερικανικές αρχές σε επαρχιακό δικαστήριο της Κολούμπια.


Ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ, που διερευνά τυχόν ανάμειξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, κατηγορεί τον Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλτ Τραμπ, ότι προσπάθησε να επηρεάσει μάρτυρες για να ψευδορκήσουν.

Το ΚΥΠΕ αναφέρει ότι, σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο Μάναφορτ διοχέτευσε εκατομμύρια δολάρια για πληρωμές σε διάφορες εταιρείες αντιπροσώπευσης και τραπεζικούς λογαριασμούς σε διάφορες χώρες και ειδικότερα στην Κύπρο, στον 'Αγιο Βικέντιο και Γρεναδίνες, στις Σεϊχέλες και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν ότι με τα διάφορα σχέδιά του ο Μάναφορτ «ξέπλυνε» πέραν των 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στο σχέδιο συγκάλυψης εισοδημάτων, περιλαμβάνονταν και «υποτιθέμενα δάνεια» πέραν των 13 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν από τις εταιρείες του Μάναφορτ και συνεργατών του, που ήταν εγγεγραμμένες στην Κύπρο, σε εταιρείες ιδιοκτησίας του ιδίου στις ΗΠΑ.

«Τα δάνεια αυτά ήταν μια απάτη σχεδιασμένη για να μειώσει το δηλωμένο φορολογητέο εισόδημα του Μάναφορτ», αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο Μάναφορτ και συνεργάτες του ενέγραψαν στην Κύπρο συνολικά έντεκα εταιρείες από τον Ιούνιο του 2007 μέχρι τον Μάρτιο του 2011.

Όταν ξέσπασε η υπόθεση Μάναφορτ στις ΗΠΑ, οι κυπριακές αρχές ανέθεσαν σε δικηγορικό οίκο τη διενέργεια διεθνούς εκστρατείας για αποκατάσταση της εικόνας της Κύπρου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ



http://www.zougla.gr/kosmos/article/ipa-kseplima-xrimatos-ke-stin-kipro-o-manafornt---proin-stenos-sinergatis-tou-tramp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου