Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Πρόκληση Μπουτάρη: Χριστουγεννιάτικος στολισμός της Θεσσαλονίκης με χορηγούς Coca Cola και Eldorado



Πραγματοποιήθηκε σήμερα συγκέντρωση ενάντια στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής
Μόνο ως μείζονα και πρωτοφανή πρόκληση στην αγωνιστική ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να εκληφθεί το γεγονός ότι ο Γ. Μπουτάρης επέλεξε ως χορηγούς για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης την Coca Cola και την Eldorado Gold (Hellas Gold).

Εκτός του ότι δεν είναι ιδιαίτερα συμβατός ο χριστουγεννιάτικος εορτασμός με τη διαφημιστική παρουσία ιδιωτικών εταιρειών, υπογραμμίζουμε ότι και οι δύο αυτές εταιρείες έχουν ιδιαίτερα αρνητική φόρτιση για τη Θεσσαλονίκη και τους πολίτες της, ενώ έχουν αναπτυχθεί και δρουν μεγάλα κινήματα εναντίον τους και του απαράδεκτου ρόλου που διαδραματίζουν σε βάρος της πόλης και της περιοχής.
Συγκεκριμένα οι πρώην εργαζόμενοι της Coca Colaμε ευρεία απήχηση στο λαό της Θεσσαλονίκης, έχουν αναπτύξει αγωνιστική καμπάνια με σύνθημα «Ούτε γουλιά Coca Cola», από τότε που η Coca Cola έκλεισε και μετέφερε το εργοστάσιο από τη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, ένα τεράστιο κίνημα, συνεχίζει να δίνει το παρόν, παρά το ξεπούλημα του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, ενάντια στην καταστροφική για το περιβάλλον λειτουργία της καναδέζικης εταιρείας χρυσού, Eldorado Goldστις Σκουριές της Χαλκιδικής.
Η απόφαση του Γ. Μπουτάρη να τοποθετήσει δίπλα στις φάτνες με τη γέννηση του Χριστού ειδικά διαφημιστικά σήματα της Coca Cola και της Eldorado, έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στην πόλη και γενικευμένες αντιδράσεις.
Το σωματείο των εργαζομένων στην Coca Cola 3Ε κάλεσε σε συγκέντρωσηδιαμαρτυρίας ενάντια στην απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς την Κυριακή 18/12 στις 12 η ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, με στόχο να πάρει η Δημοτική Αρχή πίσω αυτήν την απόφαση.
Από την πλευρά της η Iskra ενώνει τη φωνή της με το κίνημα κατά της Eldorado και τον αγώνα των εργαζομένων της Coca Cola και καλεί τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν πίσω την απόφαση για τις χορηγίες.
ΥΓ: Προξενεί εντύπωση, πάντως, το γεγονός ότι η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ενώ ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα του χριστουγεννιάτικου στολισμού της Θεσσαλονίκης, δηλώνει τώρα, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε, ότι δεν γνώριζε τις χορηγίες της Coca Cola και της Eldorado. Πώς ψήφισε, όμως, τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης χωρίς να γνωρίζει τον προϋπολογισμό του;
Εν πάση περιπτώσει, έστω και τώρα, ας συγκροτηθεί ένα πλατύ μέτωπο για να παρθεί πίσω η απόφαση της Δημοτικής Αρχής, που εξευτελίζει τούτες τις γιορτινές μέρες την Θεσσαλονίκη μας.
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
Πριν λίγη ώρα, πρώην εργαζόμενοι στη Coca Cola και επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους. Διαμαρτυρήθηκαν κατά της απόφασης του δήμου Θεσσαλονίκης να δεχθεί χορηγία από την Coca Cola και την Eldorado Gold για τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και αλληλέγγυοι από το συνδικαλιστικό χώρο και από κόμματα της Αριστεράς.
Οι συγκεντρωμένοι άπλωσαν πανό στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ είχαν τοποθετήσει και ένα καράβι με λαμπάκι, λόγω των ημερών.
Ο TAP ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, επίσης, από τις Σέρρες μαθαίνουμε ότι ο Δήμος Σερρών για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του έχει επιλέξει ως μέγα χορηγό, όπως τον βαπτίζει, τον αγωγό φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline).
Ο αγωγός αυτός, που ξεκινάει από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, περνάει από την Τουρκία και την Ελλάδα και μέσω της Αδριατικής φθάνει στην Ιταλία, μεταφέροντας αζέρικο φυσικό αέριο.
Ο λόγος που ο TAP επέλεξε να γίνει μέγας χορηγός στις Σέρρες είναι απλός. Ο TAP (σε αντίθεση με τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο, που υπέγραψε ο Παν. Λαφαζάνης συμφωνία για την κατασκευή του με τη Ρωσία και η οποία «έμεινε στο ράφι» λόγω τρίτου μνημονίου) δεν αφήνει σχεδόν ούτε ένα ευρώ στη χώρα. Αντίθετα ο TAP με το πέρασμά του προκαλεί πολλαπλά περιβαλλοντικά προβλήματα και ιδίως καταπατά γη υψηλής αγροτικής παραγωγικότητας και επομένως ζημιώνει την Ελλάδα και τους επιμέρους τόπου που διανύει, μεταξύ των οποίων και τις Σέρρες. Για να «χρυσώσει», λοιπόν, το «χάπι» αυτών των ζημιών, ο TAP θέλησε, με τη χορηγία του, να εξωραΐσει την εικόνα του στους πολίτες των Σερρών, που αντιδρούν με το κακόβατο πέρασμα του TAP από την περιοχή τους.
Και ο TAPβεβαίως, κάνει τη δουλειά του. Ο Δήμος Σερρών, όμως, τι δουλειά έχει να φιλοτεχνεί την επιζήμια για την περιοχή εικόνα του TAP;

anti-boutaris01http://www.iskra.gr/%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B9%CE%BA/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου