Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Επιστολή της Μαίρης Διακολιού για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

diakoliou17062016-1

Επιστολή της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου Μαίρης Διακολιού για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο:
ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ
Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας του Δήμου Αμαρουσίου, Μαίρη Διακολιού, απάντησε με την επιστολή που ακολουθεί στην σχετική του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλη για το ζήτημα της συνεδρίασης του Δ.Σ. που προγραμματίσθηκε για σήμερα 8/12/16, ημέρα που γίνεται η πανελλαδική πανεργατική απεργία ενάντια στα απαράδεκτα οικονομικά και άλλα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που πλήττουν την ελληνική οικογένεια των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων, τις αντίστοιχες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

Δηλαδή μέτρα που εδώ και επτά χρόνια πλήττουν το μείγμα κοινωνικών κατηγοριών, όπως αυτό που ζει στην πόλη μας, στο οποίο ανήκουμε και εμείς, του οποίου τους συμπολίτες έχουμε αναλάβει την ευθύνη να εκπροσωπούμε αλλά και να υπερασπιζόμαστε.
(ακολουθεί η επιστολή της Μ. Διακολιού)
«Κύριε Πρόεδρε,
Στην εποχή της μνημονιακής κρίσης, που έχει καταρρακώσει την καθημερινότητα όλων μας, που βάλλει τα ατομικά και κοινωνικά μας δικαιώματα και που πλήττει ευθέως τη λειτουργία των θεσμών, όπως πχ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την οποία υπηρετούμε, το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι όχι μόνο να διευκολύνουμε τους εργαζομένους στη συμμετοχή τους στην απεργία – αντίδραση ενάντια σ’ αυτήν την κατάσταση, αλλά και να στεκόμαστε συμπαραστάτες τους.
Στο πλαίσιο αυτό, ήταν εξ αρχής δεδομένη η μη συμμετοχή μου στο σημερινό ΔΣ, το οποίο ατυχώς, κατά τη γνώμη μου, ορίστηκε για σήμερα 8/12/2016, ημέρα Πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Όμως, σας δηλώνω ότι η πρότασή σας να αποστείλουμε εγγράφως τις τοποθετήσεις μας για να καταγραφούν στα πρακτικά, καίτοι πιστεύω καλοπροαίρετη, αφ’ ενός ακυρώνει πολιτικά την επιλογή της μη συμμετοχής στο ΔΣ για τους λόγους που προανέφερα, αφού η  καταχώριση των απόψεών μας στα πρακτικά ισοδυναμεί με συμμετοχή, έστω και «εκ του μακρόθεν» και αφ’ ετέρου υποβιβάζει την πολιτική και θεσμική σημασία ενός ΔΣ καθώς, με τον τρόπο αυτό, η δημοκρατική διαδικασία, που συνίσταται στην φυσική παρουσία των μελών, στην έκφραση όλων των απόψεων και στον διάλογο που συνακόλουθα προκαλείται, μετατρέπεται σε  «συνεδρίαση δι’ αλληλογραφίας» όπου αρκεί η απλή καταγραφή των πολιτικών θέσεων, χωρίς να είναι αναγκαία η ψήφισή τους.
Στο «σταυρόλεξο» αυτό, κι εγώ θεωρώ ότι η μόνη λύση είναι η ολιγοήμερη μετάθεση της ημερομηνίας του σχετικού ΔΣ.
Παρακαλώ θερμά, όπως η παρούσα δήλωση αναγνωστεί κατά την έναρξη του ΔΣ (εφόσον επιλέξετε να γίνει) και να καταχωρηθεί στα πρακτικά.»–
Μαίρη Διακολιού
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
Δικηγόρος

http://www.thessi.gr/?p=169995

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου