Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση φέρνει απολύσεις στο δημόσιο




“Η κυβέρνηση φέρνει απολύσεις στο δημόσιο. Στην προχθεσινή συνάντηση του Συνδικάτου ΟΤΑ Νομου Αττικής με την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γεροβασίλη δήλωσε ξεκάθαρα  ότι:

–         Θα απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι στη καθαριότητα μετά τους 24μήνες.
–         Δε θα υπάρξει καμία άλλη παράταση για τους συμβασιούχους. Δηλαδή η κυβέρνηση προτίθεται να πάρει πίσω τη τροπολογία  που η ίδια ψήφισε στη βουλή υπό τη πίεση του μεγάλου αγώνα μας, για επέκταση των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017”
Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Αχαίας και προσθέτει:
«Η κυβέρνηση και το Ελεγκτικό Συνέδριο σε αγαστή συνεργασία και με διάφορα προσχήματα αφήνουν απλήρωτους εκατοντάδες συμβασιούχους των οποίων είχε επεκταθεί η σύμβασή τους. Το μέτρο αυτό σταδιακά θα επεκταθεί σε όλους τους συμβασιούχους του δημοσίου που έχουν επεκταθεί οι συμβάσεις τους (ΕΣΠΑ (παιδικοί σταθμοί), βοήθεια στο σπίτι, ΚΗΦΗ, υπουργείο πολιτισμού κα.)
Η κυβέρνηση υλοποιεί της απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, τις απαιτήσεις του ΣΕΒ για 100.000 απολύσεις άμεσα στο δημόσιο. Έχουν στρατηγική κατάργησης της μόνιμης και σταθερής εργασίας, επέκτασης των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Υλοποιούν όχι μόνο  το πρώτο μνημόνιο που προβλέπει ότι οι συμβάσεις στο δημόσιο δεν μπορούν να ξεπερνούν τους 24μήνες, άλλα και όλα τα μνημόνια που όλοι μαζί ψήφησαν (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ).
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση χτυπάει τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Σε όλα τα επίσημα κείμενα της (πρόσφατη οδηγία για τις ασφαλιστικές εισφορές) κάνει λόγο για Βαρέα και Ανθυγιεινά μέχρι το 2017. Θέλει οι μεγαλοεργολάβοι που θα αναλάβουν τις υπηρεσίες καθαριότητας να προσλαμβάνουν με μισθούς πείνας και συνθήκες γαλέρας τους εργαζομένους.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Μόνο ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια τους! Μόλις πριν από λίγους μήνες με το δυναμικό, μαζικό αγώνα μας, τις μεγάλες πανελλαδικές κινητοποιήσεις μας, επιβάλλαμε στη κυβέρνηση, την παραμονή των συναδέλφων στην εργασία μέχρι τα τέλη του 2017.Το ίδιο είναι ανάγκη να κάνουμε και τώρα.!
Απαιτείται ενιαίος αγώνας συμβασιούχων και μονίμων, όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Έρχονται απολύσεις και στους μόνιμους εργαζόμενους στο δημόσιο.
Αυτό προβλέπει ο νόμος Βερναρδάκη «περί αξιολόγησης δομών και εργαζομένων» για όσους αξιολογούνται από 0-24 με κλίμακα βαθμολογίας το 100. Αυτό προμηνύει και η απόφαση του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου (21/12/2016) περί απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.
Το Συνδικατο ΟΤΑ Νομου Αχαΐας, το Σωματείο εργαζομένων Καθαριότητας Δήμου Πατρέων, το Σωματείο Οδηγών Χειριστών Δήμου Πατρεων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων για δουλειά με δικαιώματα θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο μαζί με το Συνδικατο ΟΤΑ Αττικής, τους εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα την Τετάρτη 28 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στη πλατεία Κλαθμώνος.  Στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος και η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων 8μηνιτων του Δήμου  Πατρεων.
Τα δίκαια αιτήματα θα κερδηθούν  στο δρόμο του αγώνα!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Καμία απόλυση- μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα!
Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017) και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.
Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ».
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sindikato-ergazomenon-ota-n-axaias-kivernisi-fernei-apoliseis-sto-dimosio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου