Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

(Λέξη για τον αποκαλυφθέντα ρόλο του ενός από τους ηγετίσκους τους Θ. Μπιζά, λέξη για το νεοαποικιακό ΕΣΔΑ που συνδιαμόρφωσαν και το οποίο ευθύνεται για μια σειρά οικονομικών και περιβαλλοντικών εγκλημάτων και, τέλος, θλιβεροί παρέμειναν σε αναμασήματα - για να περισώσουν τα πολιτικά "σαρκία" τους - ανίκανοι να εκφράσουν μια αποτελεσματική αντίδραση! Συνεχίζουμε να περιμένουμε την αυτοκριτική τους και την ταπεινή τους συγγνώμη)! Δυτικό μέτωπο: Ούτε βήμα πίσω! Συνεχίζουμε!


Με ανακοίνωσή της η γραμματεία του «Δυτικού μετώπου» -των συλλογικοτήτων Δυτικής Αττικής και Δυτικής Αθήνας- καταδικάζει τη στάση της περιφερειακής αρχής και του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, την Τρίτη 6/12/2016, με αντικείμενο την έγκριση του ΠΕΣΔΑ. Κατά το «Δυτικό μέτωπο» η στάση αυτή είναι αποτέλεσμα της τακτικής της περιφερειακής αρχής, η οποία -εδώ και ενάμιση χρόνο-  επιχειρεί να περάσει με κινήσεις τακτικής ένα, ουσιαστικά, «μη σχέδιο», με μια τυπική και ανούσια διαβούλευση. Προσπάθεια η οποία «ολοκληρώθηκε» με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο τρόπος που συντάχθηκε αυτό το ΠΕΣΔΑ, ο τρόπος που συζητήθηκε στη δημόσια διαβούλευση και ο τρόπος που «ψηφίστηκε» τελικά, μόνο ως παρωδία μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Το «Δυτικό μέτωπο» εκτιμά πως δεν υπάρχει  νόμιμη έγκριση του ΠΕΣΔΑ και πως η περιφερειακή αρχή Αττικής και το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου οφείλουν να ξαναφέρουν το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης, σε ειδική νέα συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την έγκριση του νέου ΠΕΣΔΑ, λαμβάνοντας υπόψη τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του συνόλου των πολιτών και των φορέων που παρενέβησαν στη διαβούλευση.

Η φωτιά στο ΚΔΑΥ Ασπροπύργου συνεχίζει να καίει


Με αφορμή το ΠΕΣΔΑ επισημαίνεται το γεγονός ότι εδώ και 19 ολόκληρους μήνες η φωτιά στο ΚΔΑΥ του Ασπροπύργου (Λαζόπουλου) εξακολουθεί να καίει και το φωτογραφικό υλικό είναι αδιάψευστο. Το «Δυτικό μέτωπο» καταγγέλλει την εγκληματική αδιαφορία των αρχών για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο και ιδιαίτερα του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου τον οποίο καλεί να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Τέλος καλεί η γραμματεία του «Δυτικού μετώπου» καλεί σε νέα ευρεία σύσκεψη φορέων και πολιτών, για την κλιμάκωση του αγώνα στις νέες συνθήκες. Η σύσκεψη θα γίνει την Δευτέρα 19/12/2016 σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της γραμματείας του Δυτικού μετώπου.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Πολίτες της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας,

η κατάληξη της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, την Τρίτη 6/12/2016, με αντικείμενο την έγκριση του ΠΕΣΔΑ, υπήρξε πρωτοφανής, απαράδεκτη και καταδικαστέα και η ευθύνη βαραίνει, αποκλειστικά, την περιφερειακή αρχή και το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου. Είναι αποτέλεσμα της τακτικής της περιφερειακής αρχής, η οποία -εδώ και ενάμιση χρόνο-  επιχειρεί να περάσει με κινήσεις τακτικής ένα, ουσιαστικά, «μη σχέδιο», με μια τυπική και ανούσια διαβούλευση. Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, απλά, «ολοκληρώθηκε» με το χειρότερο τρόπο αυτή η διαδικασία. Ο τρόπος που συντάχθηκε αυτό το ΠΕΣΔΑ, ο τρόπος που συζητήθηκε στη δημόσια διαβούλευση και ο τρόπος που «ψηφίστηκε» τελικά, μόνο ως παρωδία μπορεί να χαρακτηρισθεί. 

Η Γραμματεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ εκτιμά πως δεν υπάρχει  νόμιμη έγκριση του ΠΕΣΔΑ και πως η περιφερειακή αρχή Αττικής και το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου οφείλουν να ξαναφέρουν το θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης, σε ειδική νέα συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα την έγκριση του νέου ΠΕΣΔΑ. Η περιφερειακή αρχή και ο ΕΔΣΝΑ δεν μπορούν να αγνοούν τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του συνόλου των πολιτών και των φορέων που παρενέβησαν στη διαβούλευση. 

Στον αγώνα για την υλοποίηση ενός, πραγματικά, αποκεντρωμένου μοντέλου διαχείρισης των αποβλήτων της Αττικής δε χωρούν απόψεις του τύπου  «ποτέ και πουθενά ΧΥΤΑ».  Αυτό το «ποτέ και πουθενά ΧΥΤΑ» σημαίνει διαιώνιση της χωματερής της Φυλής και  αποτελεί «δώρο εξ ουρανού» στους εργολάβους της καύσης των απορριμμάτων. Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ διαφωνεί ριζικά με το προωθούμενο ΠΕΣΔΑ, κρίνοντάς το από τη σκοπιά του ευρύτερου συλλογικού συμφέροντος, παρόλο ότι θα μπορούσε -για πάρα πολλούς λόγους- να υιοθετήσει μια στενή, τοπικιστική οπτική. Πιο συγκεκριμένα, διαφωνούμε με το νέο ΠΕΣΔΑ γιατί:

·       δεν υποστηρίζει με πρακτικά μέτρα τη διαλογή στην πηγή, με ξεχωριστά ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί, μέταλλο, γυαλί, πλαστικό) και οργανικών.

·       δεν υποστηρίζει και δεν περιλαμβάνει μονάδες κομποστοποίησης  και εγκαταστάσεις διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, σε δημοτικό ή διαδημοτικό επίπεδο.

·       παραπέμπει στις καλένδες τη χωροθέτηση νέων μονάδων επεξεργασίας υπολειμματικών σύμμεικτων και νέων χώρων ασφαλούς διάθεσης (ΧΥΤΥ), στη βάση της αποκέντρωσης και της δίκαιης κατανομής των όποιων βαρών στις περιοχές της Αττικής, συντηρώντας το συγκεντρωτικό μοντέλο με επίκεντρο την εγκατάσταση της Φυλής, την οποία διευρύνει.

·       δεν διεκδικεί τις απαραίτητες θεσμικές ρυθμίσεις για να διευκολύνει την αποκεντρωμένη διαχείριση και δεν εξασφαλίζει τα απαραίτητα κονδύλια για την εφαρμογή της, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.

Ο αγώνας για να πάψει η Φυλή να δέχεται σκουπίδια μετά την πλήρωση της β΄ φάσης, σε σχεδόν 2 χρόνια από τώρα, συνεχίζεται. Θα αποτρέψουμε δυναμικά κάθε απόπειρα νέας επέκτασης της ΟΕΔΑ Φυλής, κάθε απόπειρα αύξησης της δυναμικότητας  και αναβάθμισης του ΕΜΑΚ Φυλής, κάθε απόπειρα να γίνουν νέες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων στην Φυλή. Γι αυτόν, ακριβώς, το λόγο, οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Δημάρχου Φυλής για νέες μορφές επεξεργασίας «χωρίς ιδεοληψίες», αντί να μας καθησυχάζουν, μας γεννούν υποψίες πως κάτι κακό ετοιμάζουν για την περιοχή μας.

Τα προβλήματα, όμως, δεν τελειώνουν εκεί. Η ορατή προοπτική της δημιουργίας χώρου ταφής επικίνδυνων αποβλήτων στον Ασπρόπυργο και η υπερσυγκέντρωση παντοειδών -νόμιμων, ημινόμινων και παράνομων- επιχειρήσεων διαχείρισης αποβλήτων στη Φυλή, στον Ασπρόπυργο και στο Θριάσιο συνιστούν μια άλλη μεγάλη πληγή. Που όταν κακοφορμίζει μας δίνει αποτελέσματα σαν αυτά των πυρκαγιών στα ΚΔΑΥ της Φυλής (το 2013) και του Ασπροπύργου (το 2015). Το επισημαίνουμε, με αφορμή το γεγονός ότι εδώ και 19 ολόκληρους μήνες η φωτιά στο ΚΔΑΥ του Ασπροπύργου (Λαζόπουλου) εξακολουθεί να καίει. Καταγγέλλουμε την εγκληματική αδιαφορία των αρχών για το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. Οι ευθύνες του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Βασιλείου είναι μεγάλες και τον καλούμε να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να διαβεβαιώσουμε ότι οι αντιστάσεις των πολιτών δεν πρόκειται να καμφθούν, ούτε από το χρόνο, ούτε από τις πιέσεις που ασκούνται με ποικίλους τρόπους. Το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ καταγγέλλει τον αντιδήμαρχο Φυλής κ. Καμπόλη, που με απαράδεκτο τρόπο απείλησε ανοικτά τη συναγωνίστρια Πανωραία Φώτου, μέλος της γραμματείας του ΔΥΤΙΚΟΥ  ΜΕΤΩΠΟΥ και της ομάδας Τέχνης… ΔΡΩμενα, για το λόγο ότι συμμετείχε σε δράση του ΔΥΤΙΚΟΥ  ΜΕΤΩΠΟΥ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η γραμματεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ καλεί σε νέα ευρεία σύσκεψη φορέων και πολιτών, για την κλιμάκωση του αγώνα στις νέες συνθήκες. Η σύσκεψη θα γίνει την Δευτέρα 19/12/2016 σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα. 


 Άνω Λιόσια, 10/12/2016,
η γραμματεία του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

http://prosynat.blogspot.gr/2016/12/blog-post_11.html#more


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου