Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Δημόσιο: «Ψαλίδι» στους μισθούς από 1/1/2017 – Ποιοι θα δουν μειώσεις



Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο από 2 έως και 83 ευρώ το μήνα φέρνουν οι αλλαγές στον υπολογισμό των εισφορών κύριας σύνταξης από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» οι μειώσεις θα γίνουν άμεσα αντιληπτές τον επόμενο μήνα και με αναδρομικές χρεώσεις για τους μισθούς Ιανουαρίου που πληρώνονται 27 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με το τελικό σχέδιο της εγκυκλίου του Γενικού Λογιστηρίου από 1/1/2017 η βάση υπολογισμού των ασφαλιστικών κρατήσεων 6,67% για κύρια σύνταξη στους δημοσίους υπαλλήλους θα είναι στο σύνολο των αποδοχών που λαμβάνουν με το νέο μισθολόγιο και επιπρόσθετα το 6,67% θα επιβάλλεται στα επιδόματα θέσης που κυμαίνονται από 150 ευρώ το μήνα.
Μειώσεις αποδοχών από 14 έως 23 ευρώ το μήνα θα έχουν οι πτυχιούχοι ΠΕ και ΤΕ κατηγορίας με 26 έως 38 χρόνια υπηρεσίας χωρίς επίδομα θέσεις και ανθυγιεινό.
Περικοπές έως 46 ευρώ το μήνα θα έχουν όσοι παίρνουν και επίδομα θέσης.
Μειώσεις έως 83 ευρώ θα έχουν οι γενικοί διευθυντές που λαμβάνουν και το υψηλότερο επίδομα θέσης των 1.000 ευρώ.
Οριακές αυξήσεις έως 4 ευρώ κατά μέσο όρο θα έχουν οι χαμηλόβαθμοι χωρίς πτυχίο, χωρίς ανθυγιεινό επίδομα.
Όσοι λαμβάνουν και το μεγαλύτερο ποσό από το ανθυγιεινό επίδομα, δηλαδή τα 150 ευρώ, θα έχουν απώλειες στις αποδοχές τους.
Πως υπολογίζονται οι εισφορές
Οι ασφαλιστικές εισφορές, που υπολογίζονται επί των μηνιαίων συνταξίμων αποδοχών του ασφαλισμένου υπαλλήλου, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά, καταβάλλονται με τη μισθοδοσία των υπαλλήλων από το φορέα από τον οποίο μισθοδοτούνται και αποδίδονται στον ΕΦΚΑ, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ) ή της αρμόδιας, κατά περίπτωση Υπηρεσίας, με τη διαδικασία που ίσχυε, μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του νέου ασφαλιστικού νόμου (Ν. 4387/2016), για την απόδοση στους οικείους ασφαλιστικούς φορείς, των εισφορών για κύρια σύνταξη ασφαλισμένου και εργοδότη.
Το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών ασφαλισμένου ανέρχεται, μηνιαίως, σε ποσοστό 6,67% επί των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών του ασφαλισμένου υπαλλήλου, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά.
Το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη ανέρχεται, μηνιαίως, σε ποσοστό επί των μηνιαίων συντάξιμων αποδοχών του ασφαλισμένου υπαλλήλου, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά και διαμορφώνεται κατ’ έτος, ως εξής:
Έτος 2017-ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών: 3,33%.
Έτος 2018-ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών: 6,67%.
Έτος 2019-ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών: 10%.
Έτος 2020 και εξής-ποσοστό ασφαλιστικών εισφορών: 13,33%.
http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-psalidi-stous-misthous-apo-112017-poioi-tha-doun-meioseis/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου