Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Μέρος πρώτο. Διαπλοκή και Διαφθορά

ΣΆΒΒΑΤΟ, 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2016



παρέμβαση ΕΔΣΝΑ

Διαπλοκή, είναι η διαφθορά των ελίτ (όλων των εξουσιών)!
Διαφθορά, είναι η διαπλοκή των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων με τις μεσαίες και κατώτερες γραφειοκρατικές βαθμίδες όλων των εξουσιών.




Ο αντικειμενικός σκοπός τόσο της Διαπλοκής όσο και της Διαφθοράς είναι η παραβίαση της θεσμοθετημένης κανονικότητας και νομιμότητας προς   προσπορισμό οφελών (κυρίως, οικονομικών) και σε βάρος του Δημοσίου Συμφέροντος και του Κοινωνικού Συνόλου - και από τις δυο πλευρές του δούναι και λαβείν.
Η Διαπλοκή και η Διαφθορά συνδέονται με μια διαλεκτική σχέση οργανικής μορφής - ο λαός μας το λέει με μια παροιμία απίστευτης ενάργειας:  Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι!
Σχεδόν πάντα, ανάμεσα στη Διαπλοκή και στη Διαφθορά υπάρχει μια συνοριακή πολιτεία με την δική της οργάνωση και τους δικούς της άγραφους μαφιόζικους νόμους: είναι η δομημένη πραγματικότητα των συντεταγμένων μηχανισμών Διαπλοκής και Διαφθοράς.
Ενίοτε, οι μηχανισμοί Διαφθοράς και Διαπλοκής αυτονομούνται από τους παλαιούς "φυσικούς εντολείς" τους και παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους νέους αναδυόμενους άρχοντες των ελίτ ή προς πάσα κατεύθυνση.
Επίσης, ενίοτε, οι ελίτ ως πρόσωπα και ως επιχειρηματικά συμφέροντα διατηρούν πολύχρονες, μόνιμες και σταθερές σχέσεις με τη δομημένη πραγματικότητα των συντεταγμένων μηχανισμών  Διαπλοκής και Διαφθοράς στους κομματικούς χώρους και στους τομείς της Δημόσιας Σφαίρας που δραστηριοποιούνται ή από τους οποίους ελέγχονται θεσμικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις  οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης μιλούν για κυκλώματα - ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για εγκληματικές οργανώσεις (συμμορίες).
Βέβαια, αυτά που καθορίζουν και επιτρέπουν την ανάπτυξη για το - και στο - σώμα της κοινωνίας των καρκινικών κυττάρων της Διαπλοκής και της Διαφθοράς είναι η καπιταλιστική ιδεολογία (λατρεία του κέρδους και του χρήματος), η ληστρική φύση του ύστερου καπιταλισμού που στην πράξη επιτρέπει το με κάθε τρόπο κέρδος και οι "εμπορευματοχρηματικές κοινωνικές σχέσεις " οι οποίες επικάθονται σε κάθε δίκτυο της ανθρώπινης ψυχής.

Σ. Καστριώτης


http://paremvasiedsna.blogspot.gr/2016/02/blog-post_75.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου