Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Ελιβάσετ Παπαδοπούλου (7/12)



Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, εκδικάζεται στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η υπόθεση της εκπαιδευτικού και αιρετής στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 10πμ, έξω από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Σπινθάρου και Φιλοξένου 2, Λεωφ. Βουλιαγμένης 101 – 103, αίθουσα Πειθαρχικού Συμβουλίου, 4ος όροφος). Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση, η ΑΔΕΔΥ κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας από τις 10πμ.-1μμ.

Με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις της, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ τονίζει για ακόμη μία φορά τα εξής:
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας άσκησε δίωξη σε βάρος της Ελισάβετ Παπαδοπούλου με βάση τον νέο πειθαρχικό κώδικα για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» μία αναχρονιστική ασαφή και γενικόλογη κατηγορία, μόνο και μόνο γιατί έπρεπε να βρεθεί κάτι προς κατηγορία.
Η συνάδελφος διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η συνάδελφος διώκεται γιατί, ως αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, διατύπωσε γνώμη διαφορετική από τη διοίκηση η οποία έχει την άποψη ότι με βάση τον νέο πειθαρχικό κώδικα των δημοσίων υπαλλήλων, αυτό συνιστά αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας
Η δίωξη αυτή έρχεται να προστεθεί στη βιομηχανία διώξεων που έχει στηθεί ενάντια σε κάθε εργαζόμενο που τολμά να αντιδράσει στις επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής. Ουσιαστικά αντιμετωπίζεται ως παράπτωμα η ίδια η συνδικαλιστική δράση.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στην εκπαιδευτικό και αιρετή στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, ενόψει της εκδίκασης της ένστασής της στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Απαιτούμε την αθώωση της συναδέλφου και την πλήρη αποκατάστασή της, οικονομική και υπηρεσιακή.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο συμμετέχει στο πειθαρχικό συμβούλιο με εκπρόσωπό του, να ψηφίσει την αθώωση της εκπαιδευτικού. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη για την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξή της, που έχει στόχο να σιωπήσει και να υποταχθεί.
http://ergasianet.gr/2016/12/01/%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%B4%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου