Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

(Πως το έλεγε η Παπαρήγα εκείνο το πετυχημένο για τους ΟΤΑ όλων των βαθμών, ρε παιδιά);Γλυφάδα: Καταδίκη σε πρώην δημάρχους για δωροληψία και δωροδοκία



Με την καταδίκη δύο πρώην δημάρχων γράφτηκε ο επίλογος της λεγόμενης υπόθεσης του «Συμφωνητικού Συνδιοίκησης», που έλαβε χώρα στη δημοτική ζωή της Γλυφάδας πριν από έξι χρόνια περίπου. Με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών οι δύο πρώην δήμαρχοι, οι Κώστας Κόκκορης και Στέλιος Λανδράκης καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών έκαστος, τη στέρηση του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου για ένα χρόνο στον Κώστα Κόκκορη και πρόσθετη χρηματική ποινή και στους δύο.

Οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκαν ήταν “δωροδοκία για εκλογή” για τον Κ. Κόκκορη και “δωροληψία για εκλογή” για τον Στ. Λανδράκη.

Τι ήταν το «Συμφωνητικό Συνδιοίκησης»
Το “Συμφωνητικό Συνδιοίκησης” υπογράφηκε μεταξύ των δύο πρώην δημάρχων ανάμεσα στην πρώτη και δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών του 2010, με υπόσχεση εκ μέρους του Κ. Κόκκορη εκχώρησης διοικητικών θέσεων στο Δήμο προς τους κυρίους Λανδράκη και Παπαδόπουλο (απεβίωσε λίγο αργότερα), και εκχώρηση χρηματικού ποσού, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, προκειμένου να στηρίξουν τον κ. Κόκκορη στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2010 ώστε να εκλεγεί δήμαρχος, εις βάρος του αντιπάλου του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Υπενθυμίζεται, ότι στις εκλογές του 2010 υποψήφιοι για τη δημαρχία της Γλυφάδας ήταν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Κόκκορης, Στέλιος Λανδράκης, Οδυσσέας Παπαδόπουλος, Αθηνά Λυγνού, Σταύρος Τάσσος και Φώτης Αθανάσιος.
Στη δεύτερη Κυριακή πέρασαν πρώτος ο Μιλτάδης Βαρβιτσιώτης με ποσοστό 29,6% και δεύτερος ο Κώστας Κόκκορης με ποσοστό 26,84%.
Τελικά στις επαναληπτικές εκλογές ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχασε τη δημαρχία με διαφορά λίγων ψήφων. Έλαβε 11.206 ψήφους έναντι του αντιπάλου του που έλαβε 11.258. Δηλαδή το αποτέλεσμα κρίθηκε με 52 ψήφους διαφορά.
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης προσέφυγε στο εκλογοδικείο, το οποίο μείωσε τη διαφορά των ψήφων χωρίς όμως να ανατρέψει το αποτέλεσμα.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/glifada-katadiki-se-proin-dimarxous-gia-dorolipsia-kai-dorodokia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου