Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Απόλύθηκαν 65 συμβασιούχοι -Υπό κατάληψη το δημαρχείο

 

Σε κατάληψη τελεί, σύμφωνα με πληροφορίες από τις 2 μμ το δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη μετά τη απόφαση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτετζίδη να μην ανανέωσει τις συμβάσεις όχι μόνο των ΣΟΧ14 που συμπληρώνουν 24μηνο αλλά και των ΣΟΧ15. Πρόκειται για, συνολικά, 65 συμβασιούχους καθαριότητας, οι συμβάσεις των οποίων έχουν παραταθεί διαδοχικά με το νόμο Κατρούγκαλου, την σχετική ΠΝΠ αλλά την, πρόσφατη, ρύθμιση Βερναρδάκη.

Όπως δήλωσε στην aftodioikisi.gr, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης Κλεοπάτρα Χοροζίδου, απαντώντας στις αιτιάσεις των εργαζομένων ότι δεν εφαρμόζε το νόμο, υποστήριξε ότι «θα έχει μεγαλύτερες κυρώσεις αν δεν εφαρμόσει το άρθρο 103 του Συντάγματος». Ενώ στην παρατήρηση ότι άλλοι δήμοι, όπως αυτός της Θεσσαλονίκης, παράτειναν κανονικά τις συμβάσεις, τόνισε ότι «δεν γνωρίζει τι κάνουν οι άλλοι αλλά ο ίδιος έχει γνωρίζει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου την οποία δεν μπορεί να υπερβεί».
Μετά από αυτά, όπως τόνισε η κ. Χοροζίδου «οι εργαζόμενοι καταστήσαμε σαφές ότι δεν πρόκειται να φύγουμε από το δημαρχείο αν δεν υπογραφούν από το δήμαρχο οι διαπιστωτικές πράξεις για την παράταση των συμβάσεων».
Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη: Θα μου καταλογισθούν 100.000 ευρώ το μήνα
Σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη τόνισε βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς καθώς η απειλή καταλογισμού σε βάρος του για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους ανέρχεται σε 100.000 ευρώ το μήνα. «Μέτα από 18 χρόνια βρίσκομαι σε αυτή την τόσο δύσκολη θέση και παρακαλω τον ίδιο τον πρωθυπουργο και τον υπουργό Εσωτερικών να ρυθμιστεί άμεσα το θέμα, που και τον κόπο των εργαζόμενων να διασφαλίζει και να σταματήσει να επικρέμαται η απειλή των καταλογισμών στους δημαρχους. Είναι ενδεικτικό ότι μονο για το δήμο μου η απειλή είναι 100.000 ευρώ για κάθε μήνα εργασίας».
Διαβάστε επίσης: 

http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/d-pilaias-xortiati-apolithikan-65-simvasiouxoi-ipo-katalipsi-dimarxeio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου