Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

ΑΔΕΔΥ: Καταγγέλλει την εισαγγελική αρχή για ποινική δίωξη σε βάρος φοιτήτριας



Την στήριξη της εκφράζει η ΑΔΕΔΥ, στην μεταπτυχιακή φοιτήτρια των Πολιτικών Επιστημών και εργαζόμενη Μαρία Αλτιπαρμακίδου, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ, που συνελήφθη στις 7 Νοέμβρη, έξω από το 2ο Λύκειο της πόλης, μετά από καταγγελία του διευθυντή του σχολείου, επειδή συζητούσε με τους μαθητές για τις μαθητικές κινητοποιήσεις που ήταν προγραμματισμένες εκείνη τη μέρα σε μια σειρά πόλεις, διακινώντας την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών.

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωση της, καταγγέλλει την απόφαση της “εισαγγελική αρχής που αποφάσισε τη δίωξη της με την κατηγορία της «διέγερσης σε απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης» με βάση το άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα. Το συγκεκριμένο άρθρο προβλέπει ότι «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.»”
Η δικαιοσύνη με την ανοχή της Κυβέρνησης, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, εντείνει την καταστολή και τον αυταρχισμό, σε μια περίοδο που γενικεύεται η επίθεση στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, σε μια περίοδο που μπαίνουν στο στόχαστρο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι καταστολή πάει χέρι – χέρι με το χτύπημα των δικαιωμάτων μας.
Τέτοιου είδους ενέργειες, σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, “αξιοποιούνται από τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις. Το ναζιστικό και εγκληματικό μόρφωμα, η Χρυσή Αυγή που μοίρασε συγχαρητήρια στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς, και στη Δικαιοσύνη που «γλίτωσαν τους μαθητές του Κιλκίς από τα νύχια των απεθνικοποιημένων αρπακτικών του κομμουνισμού».
Καταγγέλλουμε, απερίφραστα και κατηγορηματικά, την πρόθεση της δικαιοσύνης, με την κάλυψη της Κυβέρνησης, να ποινικοποιήσει την πολιτική και συνδικαλιστική δράση, χαρακτηρίζοντας την με «υποκίνηση» ακόμα και σε κακουργηματικές πράξεις.
Δεν θα τρομοκρατηθούμε, δεν θα συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής. Δηλώνουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, απεναντίας δυναμώνουν την αποφασιστικότητά μας.
Καλούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε δίωξη, να αποσυρθεί κάθε κατηγορία απέναντι στη φοιτήτρια”.
http://www.aftodioikisi.gr/koinonia/adedi-katangellei-tin-eisangeliki-arxi-gia-poiniki-dioxi-se-varos-foititrias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου