Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

(Η οικονομικο-πολιτικο-ιδεολογική διείσδυση της Ρωσίας με την... ύψιστη επισημότητα)! O Πόντος στο Κρεμλίνο

O Πόντος στο Κρεμλίνο

«Στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας θα ηχήσει η ποντιακή λύρα, ο ρυθμός της Σέρρας θα προκαλέσει ταχυπαλμία, ενώ η Βυζαντινή Χορωδία θα μας μεταφέρει στις ορθόδοξες ρίζες του λαού μας. Είμαι σίγουρος ότι η μεγαλοπρεπής αυτή εκδήλωση θα αποδειχθεί ένα από τα πιο λαμπρά γεγονότα του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας». Με αυτό το μήνυμα είχε προλογίσει ο Ιβάν Σαββίδης την αφιερωμένη βραδιά στο έτος Ελλάδας-Ρωσίας που πραγματοποιήθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Κρατικού Ανακτόρου του Κρεμλίνου.


Tο γλέντι, ο χορός, αλλά και τα μηνύματα με πολλούς αποδέκτες δεν έλειψαν από τη λαμπερή εκδήλωση, που διεξήχθη παρουσία 6.000 προσκεκλημένων. 




Παρόντες στην εκδήλωση εκτός από πολύ γνωστούς ομογενείς επιχειρηματίες ήταν και πολύ ηχηρά

Στο φουαγιέ του θεάτρου του Κρεμλίνου (φωτ.: pontos-news.gr)
Στο φουαγιέ του θεάτρου του Κρεμλίνου (φωτ.: pontos-news.gr)
 ονόματα, όπως ο ελληνικής καταγωγής, Ρώσος κοσμοναύτης Φιοντόρ Γιουρτσίχιν, αλλά και εκπρόσωποι των Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών της Ρωσίας αλλά και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας. Την ελληνική Βουλή εκπροσώπησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ως πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού.

Πρόεδρος της εν λόγω Ομοσπονδίας, ο οποίος ανέλαβε και τα έξοδα της πολυδάπανης παράστασης, μέσω του Φιλανθρωπικού Ιδρύματός του που ιδρύθηκε το 2000, είναι ο Ιβάν Σαββίδης. 

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται στην Αθήνα»

Στο περιθώριο της λαμπερής βραδιάς, ο υπερθεματιστής Ιβάν Σαββίδης δεν παρέλειψε να σχολιάσει τα όσα εξελίσσονται γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. 

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται στην Αθήνα. Είναι τραγική η κατάσταση» δήλωσε ο κ. Σαββίδης, λέγοντας πως δεν είναι σοβαρό να κρίνεται η συνταγματικότητα του νόμου, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις προσφορές για την απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και έχουν καταβληθεί χρήματα, τα οποία θα επιστραφούν με τις ανάλογες ρήτρες.

Ο ίδιος εμφανίστηκε έτοιμος να λειτουργήσει άμεσα ένα νέο τηλεοπτικό σταθμό, με σύγχρονη οπτική και λειτουργία, ώστε να είναι βιώσιμος και λειτουργικός, σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς. 

Παράλληλα εμφανίστηκε πικραμένος για τις βολές που δέχεται λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, λέγοντας πως είναι αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα να δραστηριοποιείται στη χώρα και να επενδύει τα χρήματά του όπως επιθυμεί, είτε στον ποδοσφαιρικό χώρο είτε στον τηλεοπτικό. «Αντί να σκεφτούν πώς θα φέρουν περισσότερους Σαββίδηδες στην Ελλάδα, κάθονται και ασχολούνται γιατί ήρθε ο Σαββίδης, τι θέλει, πού το πάει κ.λπ. Εγώ ως πολίτης της Ελλάδας έχω δικαίωμα να ασχοληθώ με οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα εντός νομιμότητας. Τελείωσε» δήλωσε.

Ποντιακά, χορός και… Ρουβάς

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανδρική χορωδία του Πατριαρχείου Μόσχας με το «Παλαιό ρωσικό άσμα» και την πολύ γνωστή βυζαντινή χορωδία «Thessalonikeis Umnodei» με τον μαέστρο Ιωάννη Λιάκο.



Στην εκδήλωση πήραν μέρος το Ακαδημαϊκό Χορευτικό Συγκρότημα «Ιγκόρ Μοϊσέγεβ», με το πρώτο επαγγελματικό χορευτικό συγκρότημα, που ασχολείται με την καλλιτεχνική ερμηνεία και προώθηση του φολκλορικού χορού των λαών του κόσμου, καθώς και οι κορυφαίοι Πόντιοι λυράρηδες, αδελφοί Τσαχουρίδη, με τη συνοδεία λαϊκού συγκροτήματος ποντιακών χορών.

Στην εκδήλωση εκτός από διάσημες ορχήστρες και μπαλέτα της Μόσχας συμμετείχαν και ποντιακοί χορευτικοί σύλλογοι και ερμηνευτές, ενώ το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς έκλεισε με ένα μουσικοχορευτικό σόου.



Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στην ποντιακή παράδοση, με τους αδελφούς Τσαχουρίδη να μεταφέρουν το κοινό -με δοξάρι και φωνή- νοερά στη χαμένη πατρίδα. Το κοινό αλλά και οι προσκεκλημένοι ξεσήκωσαν την αίθουσα, με τον Σάκη Ρουβά, τη Μελίνα Ασλανίδου αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη να σέρνουν τον χορό.


Η εκδήλωση κορυφώθηκε όταν στη σκηνή ανέβηκε ο Σάκης Ρουβάς με διάσημους καλλιτέχνες της ρωσικής και ελληνικής μουσικής.











Φωτό: pontos.gr, βίντεο: Instagram



http://www.zougla.gr/greece/article/o-pontos-sto-kremlino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου