Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου παρουσίασε τη «Δικαιοσύνη για όλους»

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου παρουσίασε τη «Δικαιοσύνη για όλους»

«Δικαιοσύνη για όλους» ονομάζεται ο νομικός φορέας, ο οποίος συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της «Πλεύσης Ελευθερίας» και θα διερευνήσει τέσσερις μεγάλες υποθέσεις: Τις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση της Siemens, το ελληνικό χρέος και τα μνημόνια, και την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ. 


Τα παραπάνω ανακοίνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο «Δεξαμενή». Ο συγκεκριμένος κινηματογράφος επελέγη για συμβολικούς λόγους, καθώς τον διαχειρίζονται οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ - και όπως σημείωσε η κα. Κωνσταντοπούλου, «θέλουμε να σηματοδοτήσουμε ότι θα υπερασπιστούμε την περιουσία του λαού και τη χώρας μας, και τα δημόσια αγαθά που ο σφετερισμός τους αποτελεί εγκληματική πράξη, εντασσόμενη στο αίτημα του μνημονίου».




Αναφερόμενη στις γερμανικές οφειλές, η κα. Κωνσταντοπούλου διάβασε αποσπάσματα από το απόρρητο πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2014. «Το πόρισμα καταλήγει ότι η Ελλάδα έχει ενεργές αξιώσεις έναντι της Γερμανίας και δυνατότητα να τις επιδιώξει και στα εθνικά και τα διεθνή φόρα, με διαφορετική κάθε φορά, αλλά όχι αντιφατική τεκμηρίωση και θεμελίωση» είπε η κα. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Η τελευταία ενέργεια διπλωματικής διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 1995 με τη ρηματική διακοίνωση του Έλληνα πρέσβη στη Γερμανία Γ. Μπουρλογιάννη».

Στη συνέχεια, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» μίλησε αναλυτικά για το οικονομικό μέγεθος των οφειλών και τόνισε ότι «εκείνοι που σήμερα, όπως ο πρωθυπουργός, όπως οι υπουργοί, οι βουλευτές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.λ.π., που προφασίζονται ότι δήθεν η διαπραγμάτευση είναι μπροστά, είναι εκείνοι που στην πραγματικότητα θέλουν να μεθοδεύσουν την πλήρη ματαίωση των διεκδικήσεων της χώρας μας έναντι της Γερμανίας».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι «θέλει απύθμενο θράσος για να κάνει κανείς αυτό που έκανε χθες ο κ. Τσίπρας. Να εμφανιστείς εκεί που χύθηκε αίμα για την πατρίδα, για την ελευθερία, για αρχές, αξίες και ιδεολογία και να κάνεις λειτουργία με τα κόλλυβα των νεκρών". Θέλει πολύ θράσος να έχεις παραδώσει τη χώρα με την υπογραφή σου και να παραδίδεις και τα τελευταία ιμάτια της, και να εμφανίζεσαι ως η συνέχεια εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας».

«Η πρωτοβουλία μας σημαίνει ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν υπεύθυνο ατιμώρητο και ταυτόχρονα η πρωτοβουλία μας σημαίνει ότι θα αναλάβουμε την προσωπική μας και ιστορική μας ευθύνη, να διεκδικήσουμε δικαιοσύνη για όλους» σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μανώλης Γλέζος, ο επικεφαλής του νομικού φορέα καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς.


http://www.zougla.gr/politiki/article/i-z-konstantopoulou-parousiase-ti-dikeosini-gia-olous

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου