Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

(Φοβερή Σακοράφα κύριε Συριζολαετζή Μυγάκη)! ΦΡΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ!!!

-----0000elliniko(Τετ. 12/10/16 - 15:45)
    Ν. ΧΟΥΝΤΗΣ: ''ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ''
Εξετάστηκε χθες, Τρίτη 11 Οκτώβρη 2016, στις Βρυξέλλες, στην Επιτροπή Αναφορώντου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η Αναφορά σχετικά με τις παραβιάσεις του δικαίου τηςΕΕ και ευρωπαϊκών συμβάσεων κατά την ανάθεση της σύμβασης αξιοποίησης μεγάλης έκτασης στο Ελληνικό Αττικής (πρώην αεροδρόμιο).  

Με πρωτοβουλία του Νίκου Χουντή, την Αναφορά υπερασπίστηκαν ενώπιον της Επιτροπής δύο από τους αναφέροντες, ενώ την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κυβερνητικός βουλευτής, που εισηγήθηκε το θέμα πρόσφατα στην ελληνική Βουλή.  
Ο Ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων, κατέρριψε τους ισχυρισμούς της Κομισιόν σχετικά με τη μη παραβίαση των όρων κρατικής ενίσχυσης καιανταγωνισμού και της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων της σύμβασης. Επίσης, ζήτησε το ζήτημα να τεθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη μορφή προφορικής ερώτησης προς την Κομισιόν.  
Το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης αποτελεί μια αρχική νίκη όσων αγωνίζονται για τηνακύρωση της σύμβασης, αλλά και ένα πλήγμα στην Κυβέρνηση, καθώς η Επιτροπή Αναφορών δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς, τόσο της Κομισιόν, όσο και της Ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτή την Αναφορά και να ζητήσει εξηγήσεις για τη σύμβαση παραχώρησης από την Κυβέρνηση και την Εταιρεία παραχώρησης.  
Το βίντεο με την παρέμβαση του Νίκου Χουντή μπορείτε να το βρείτε εδώ:  
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ  
ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ          
Ανοιχτό προς περαιτέρω διερεύνηση αναγνώρισε πως πρέπει να μείνει το θέμα του Ελληνικού ηπρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, Cecilia Wikstrom μετά από αναφορά πολιτών την οποία υποστήριξε χθες στην Επιτροπή και η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα.
«Το Ελληνικό πουλήθηκε με λιγότερα από εκατό ευρώ το τετραγωνικό, όταν το δημόσιο αγοράζει δίπλα με 2.500 και 3.000 το τετραγωνικό» είπε χθες στην Επιτροπή Αναφορών η Σοφία Σακοράφα, εκφράζοντας την απορία της πως ο κ.Ουζουνίδης που εκπροσώπησε την «αριστερή» κυβέρνηση στη συζήτηση της Επιτροπής, υπερασπίστηκε την πιο σκληρή αποικιοκρατικού τύπου συμφωνία που έχει υπογράψει ποτέ ελληνική κυβέρνηση.
«Η αναφορά που συζητάμε σήμερα έφτασε στο Ευρωκοινοβούλιο από Έλληνες πολίτες που αγωνιούν για το περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας» ανέφερε η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής, η οποία υποστήριξε ότι σαφώς και παραβιάζονται ευρωπαϊκοί νόμοι καθώς και οδηγίες για το περιβάλλον.
Η Σοφία Σακοράφα στην παρέμβασή της ενημέρωσε επίσης την Επιτροπή ότι «ο συγκεκριμένος επενδυτής με την ίδια τακτική ανήγειρε ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, το οποίο προκάλεσε ζημιά οικονομική και περιβαλλοντική. «Το εμπορικό κέντρο αυτό χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης και το Συμβούλιο της Επικρατείας το έκρινε παράνομο και κατεδαφιστέο. Η κυβέρνηση όμως προσπαθεί να το διασώσει και να μην πληρώσει πρόστιμα».
Η Σοφία Σακοράφα ρώτησε την Επιτροπή αν έχει γίνει έρευνα και για το αν τηρήθηκαν οι αρχές του ανταγωνισμού και χαρακτήρισε την σύμβαση του Ελληνικού «απαύγασμα της διαπλοκής και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής».
Στο τέλος της συζήτησης η πρόεδρος αξιολογώντας όλα όσα παρέθεσαν οι αναφέροντες και οι ευρωβουλευτές που παρενέβησαν, αποφάνθηκε ότι θα κρατηθεί ανοιχτή η αναφορά και θα σταλεί επιστολή τόσο στην ιδιωτική εταιρία που έχει υπογράψει τη σύμβαση, όσο και στις ελληνικές αρχές (υπουργείο Περιβάλλοντος και υπουργείο Οικονομίας) για να απαντήσουν συγκεκριμένα σε όλα τα θέματα που ετέθησαν.
Στην απάντησή της τόνισε και ότι ο περιβαλλοντικός έλεγχος «θα πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και θα πρέπει να γίνει σεβαστή η οδηγία και βεβαίως να εφαρμοστεί» ενώ ζήτησε να ασχοληθεί και η επιτροπή ΕCΟΝ για το οικονομικό κομμάτι. Τέλος έκανε δεκτό να διερευνηθεί και η κρατική ενίσχυση προς τον επενδυτή μέσω απαλλαγής του από φόρους και εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία.
Σχετικό βίντεο εδώ
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=25439:xountis-sakorafa&catid=98:koinperivallon&Itemid=294
Τετάρτη 12 Οκτώβρη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου