Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Στη «φάμπρικα» των ποινικών διώξεων: δικάζονται την Πέμπτη οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στάση εργασίας από 11πμ. μέχρι λήξη πρωινού ωραρίου και συγκέντρωση στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτήριο 8), ώρα 12μ.
Από τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ το 2011
Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, δικάζονται την Πέμπτη 6 Οκτώβρη τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ αλλά και του γενικού της συμβουλίου για κινητοποιήσεις των εργαζομένων του κλάδου το 2010 (κατηγορία: διατάραξη ομαλής λειτουργίας ΧΥΤΑ Φυλής) και το 2011 (κατηγορία: ρύπανση περιβάλλοντος). Ανάμεσα στους κατηγορουμένους, ο γραμματέας του ΜΕΤΑ και νυν μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης και το μέλος του ΜΕΤΑ και του γενικού συμβουλίου Μηνάς Μοναστηρίδης.

Η Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων έχει προκηρύξει για την Πέμπτη στάση εργασίας, από τις 11πμ. μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας, ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια (κτήριο 8) της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 12.00 το μεσημέρι. Δίπλα στην ΠΟΕ-ΟΤΑ η ΑΔΕΔΥ, που προκήρυξε με τη σειρά της παναττική στάση εργασίας, τις ίδιες ώρες, καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους στη συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
«Πρόκειται για ένα μπαράζ διώξεων, τη στιγμή που τα συμφέροντα, με την ανοχή ή τη συνδρομή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις ευλογίες των δανειστών έχουν βάλει στο στόχαστρο και πάλι την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά υπηρεσίες όπως αυτή της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων, μαζί με το ξεπούλημα διαφόρων ΔΕΚΟ… Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τoυ Νομού Αττικής θα στείλουν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν υποτάσσονται. Συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους προειδοποιώντας πως η φάμπρικα των ποινικών διώξεων δεν θα κάμψει ούτε το φρόνημα, ούτε την αγωνιστικότητά τους», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ (βλ. παρακάτω).
«H κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης και του μνημονιακού αυταρχισμού στους χώρους εργασίας, καλά κρατεί. Οι διώξεις σε βάρος πρώην και νυν μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζονται, σε μια προσπάθεια επιβολής κλίματος φόβου και τρομοκράτησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ και ποινικοποίησης των αγώνων τους… Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κατά των μέτρων λιτότητας που επιβάλλει η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε αγαστή σύμπραξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ – εδώ.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ-ΟΤΑ
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ από την πρώτη στιγμή πήγε κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές που εξαθλιώνουν την Ελληνική κοινωνία και πολλές φορές οι κυβερνήσεις, τα επιχειρηματικά-εργολαβικά και γενικά τα εγχώρια και ξένα συμφέροντα που εξυπηρετούν το σχέδιο των δανειστών για ξεπούλημα της Ελλάδας, επιχείρησαν και συνεχίζουν να τρομοκρατούν και να ποινικοποιούν τους αγώνες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πώς δεν υπέκυψαν και δεν θα υποκύψουν στους εκβιασμούς, στις απειλές και στην τρομοκρατία. Θα συνεχίσουν τους αγώνες τους μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων και να υπάρξει κοινωνική δικαίωση.
Αυτό το μήνυμα θα στείλουν και την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016, με την ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχει προκηρύξει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας, και την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έξω από τα Δικαστήρια (κτίριο 8) της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 12.00 το μεσημέρι.
Η κινητοποίηση αυτή γίνεται, καθώς την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ο πρώην Πρόεδρος και τα υπόλοιπα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 δικάζονται από το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών γιατί «παράνομα εισήλθαν… και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στο ΧΥΤΑ Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010.
Την ίδια ημέρα μάλιστα, από το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (για πέμπτη φορά) θα δικαστεί σύσσωμο το 35μελές Γενικό Συμβούλιο με την κατηγορία της ρύπανσης περιβάλλοντος για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Νοέμβριο του 2011, ενάντια στο «μαχαίρι» κατά 50% των μισθών.
Πρόκειται για ένα μπαράζ διώξεων, τη στιγμή που τα συμφέροντα, με την ανοχή ή τη συνδρομή της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και τις ευλογίες των δανειστών έχουν βάλει στο στόχαστρο και πάλι την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικά υπηρεσίες όπως αυτή της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων, μαζί με το ξεπούλημα διαφόρων Δ.Ε.Κ.Ο.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τoυ Νομού Αττικής θα στείλουν την ΠΕΜΠΤΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 ένα ηχηρό μήνυμα ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν υποτάσσονται. Συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους προειδοποιώντας πως η «φάμπρικα» των ποινικών διώξεων δεν θα κάμψει ούτε το φρόνημα, ούτε την αγωνιστικότητά τους. 

http://ergasianet.gr/2016/10/05/%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%86%CE%AC%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CE%B4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου