Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για συμβασιούχους: Η κυβέρνηση «κόβει» και η ΚΕΔΕ «ράβει»



«Κατάπτυστη» χαρακτηρίζει η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ – ΟΤΑτην επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να αποσυρθεί εκ νέου η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017 στην υπηρεσία καθαριότητας των Δήμων.

«Ο μνημονιακότερος των μνημονιακών κ. Πατούλης μαζί με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ επιχειρούν από τη μία να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους εργαζομένους – συμβασιούχους μετατρέποντας τους σε μοχλό πίεσης προς την κεντρική εξουσία για τους πόρους που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια χωρίς την παραμικρή τους αντίδραση από τις μνημονιακές δυνάμεις εξουσίας που στήριζαν και στηρίζουν και από την άλλη να εξυπηρετήσουν τις πελατειακές του υποσχέσεις δημιουργώντας νέες στρατιές ομήρων ολιγόμηνης εργασίας», συμπληρώνει το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ σε σχετική του ανακοίνωση, μέσω της οποίας κατηγορεί παράλληλα την κυβέρνηση ότι μαζί με την ΚΕΔΕ «είναι κατά της παράτασης των συμβάσεων και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά πρωτίστως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας».
«Η “κουτσουρεμένη” τροπολογία παράτασης των συμβάσεων που κατατέθηκε πρόσφατα και αναμένετε να ψηφιστεί, είναι προϊόν υποτέλειας της κυβέρνησης στο κουαρτέτο των θεσμών που την επέβαλε και προϊόν συμβιβασμού με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, που παρά το “αυτοδίκαιο”, η κυβέρνηση ενέδωσε στις πιέσεις των δημάρχων να τους δώσει το δικαίωμα σε πόσους και σε ποιους εργαζόμενους θα παρατείνουν τον χρόνο εργασίας τους.
»Δικαίωμα που θα χρησιμοποιηθεί από την πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως εργαλείο πίεσης και εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ενώ παράλληλα επιχειρεί να δημιουργήσει και συνθήκες κανιβαλισμού μεταξύ τους»,συμπληρώνει το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ, καλώντας τα πρωτοβάθμια Σωματεία να προκηρύξουν Στάση Εργασίας για την Τρίτη 11 Οκτώβρη 2016 από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλους τους συμβασιούχους και να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Διαβάστε ακόμη στην aftodioikisi.gr :
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της παράταξης:
Είμαστε πολύ περίεργοι να μάθουμε πόσες μειώσεις στα ανταποδοτικά τέλη προς ανακούφιση των νοικοκυριών του Αμαρουσίου έχει πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης από το 2011 που πετσοκόφτηκαν οι μισθοί των εργαζομένων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός) και του στοιχίζουν οι υπηρεσίες που προσφέρει προς τους δημότες κατά πολύ λιγότερο. Όπως βέβαια είμαστε περίεργοι και για τους υπόλοιπους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αν τον συμπιεσμένο κατά 50% μισθό των εργαζομένων που τον έχουν «όφελος» τον απόδωσαν μέσω της μείωσης των ανατποδοτικών στους δημότες που συνεχίζουν να δοκιμάζονται από την μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής που την συνεχίζει.
Η αναφορά αυτή γίνεται λαμβάνοντας υπόψη την κατάπτυστη επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης προκειμένου να αποσυρθεί εκ νέου η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017 στην υπηρεσία καθαριότητας των Δήμων.
Ο μνημονιακότερος των μνημονιακών κ. Πατούλης μαζί με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ επιχειρούν από τη μία να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους εργαζομένους – συμβασιούχους μετατρέποντας τους σε μοχλό πίεσης προς την κεντρική εξουσία για τους πόρους που χάθηκαν τα τελευταία χρόνια χωρίς την παραμικρή τους αντίδραση από τις μνημονιακές δυνάμεις εξουσίας που στήριζαν και στηρίζουν και από την άλλη να εξυπηρετήσουν τις πελατειακές του υποσχέσεις δημιουργώντας νέες στρατιές ομήρων ολιγόμηνης εργασίας.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ που δηλώνει ακόμα και μέσα από την επιστολή του ότι η ΚΕΔΕ είναι με το μέρος των εργαζομένων και σαφώς αυτό είναι ενταγμένο στο επικοινωνιακό του παιχνίδι, δεν παραλείπει να παρερμηνεύσει σκόπιμα την τροπολογία και τελικά να εξαιρέσει όχι μόνο τους συμβασιούχους που είχαν προσληφθεί με δίμηνες συμβάσεις που αυτούς αυθαίρετα τους «κόβει» η κυβέρνηση αλλά και όλους τους υπόλοιπους συμβασιούχους που έχει παραταθεί η σύμβασή τους μέχρι το τέλος του 2016.
Κυβέρνηση και ΚΕΔΕ γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι συμβάσεις ΙΔΟΧ δίμηνης ή οκτάμηνης διάρκειας δεν διαφέρουν στις ανάγκες που καλύπτουν. Οι καθημερινές ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας και όχι μόνο, δεν μπορεί να θεωρούνται πρόσκαιρες ή εποχικές, επινοήθηκαν από το πολιτικό κατεστημένο για να εξυπηρετήσουν το πελατειακό κράτος κυβέρνησης και δημάρχων και να ενταφιάσουν εντέλει την μόνιμη και σταθερή εργασία.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ είναι κατά της παράτασης των συμβάσεων και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά πρωτίστως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας.
Τόσο η κυβέρνηση όσο και η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι εντεταλμένοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου προκειμένου προς όφελός του να κατεδαφίσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων που με αγώνες καταχτήθηκαν, να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το κόστος της εργασίας και παράλληλα να δημιουργήσουν νέες στρατιές ομήρων ολιγόμηνης, κακοπληρωμένης και χωρίς δικαιώματα εργασίας, εξυπηρετώντας τις πελατειακές τους σχέσεις.
Η «κουτσουρεμένη» τροπολογία παράτασης των συμβάσεων που κατατέθηκε πρόσφατα και αναμένετε να ψηφιστεί, είναι προϊόν υποτέλειας της κυβέρνησης στο κουαρτέτο των θεσμών που την επέβαλε και προϊόν συμβιβασμού με την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ, που παρά το «αυτοδίκαιο», η κυβέρνηση ενέδωσε στις πιέσεις των δημάρχων να τους δώσει το δικαίωμα σε πόσους και σε ποιους εργαζόμενους θα παρατείνουν τον χρόνο εργασίας τους.
Δικαίωμα που θα χρησιμοποιηθεί από την πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως εργαλείο πίεσης και εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ενώ παράλληλα επιχειρεί να δημιουργήσει και συνθήκες κανιβαλισμού μεταξύ τους.
Μπροστά στον εργασιακό μεσαίωνα που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της αξιολόγησης από το κουαρτέτο των θεσμών και την «μονιμοποίηση» της κάθε μορφής ελαστικής εργασιακής σχέσης, εργαζόμενοι και συνδικάτα πρέπει να αντιταχθούν και να απαιτήσουν μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες που δημιούργησε η μνημονιακή κατάργηση προσλήψεων και παράταση όλων των συμβάσεων Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου με άμεση προοπτική μονιμοποίησης.
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ καλεί τα πρωτοβάθμια Σωματεία να προκηρύξουν Στάση Εργασίας για την Τρίτη 11 Οκτώβρη 2016 από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου για όλους τους συμβασιούχους και να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Λεωφ. Βας.Σοφίας 15 – Αθήνα)
Κατάργηση ΟΛΩΝ των Ελαστικών Σχέσεων Εργασίας
Μόνιμη και Σταθερή Εργασία για ΟΛΟΥΣ
Παράταση και Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των Συμβασιούχων
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/meta-ota-gia-simvasiouxous-i-kivernisi-kovei-kai-i-kede-ravei/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου