Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Παράταση συμβάσεων: Πήρε ΦΕΚ η τροπολογία -Ποιοι συμβασιούχοι περιλαμβάνονται



Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ (άρθρο 16) για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας που ψηφίστηκε την Τετάρτη από τη Βουλή. Η ημερομηνία του ΦΕΚ είναι 21 Οκτωβρίου, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι στην παράταση συμπεριλαμβάνονται και οι συμβασιούχοι που οι συμβάσεις τους, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, έχουν λήξει έως 90 ημέρες πριν την δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, δηλαδή μετά από τις 24 Ιουλίου 2016.

Αναλυτικά η τροπολογία:
«Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 167 του ν. 4099/2012 (Α’250) αντικαθίσταται ως εξής: «Οι ισχύουσες συμβάσεις και όσες συμβάσεις έχουν λήξει μέχρι και 90 ημέρες πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών , των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ. , των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α. παρατείνονται αυτοδικαίως έως και 31.12.2017 κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης. Στην ως άνω παράταση δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις που συνήφθησαν για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών στον τομέα της καθαριότητας η διάρκεια των οποίων δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες εντός συνολικού διαστήματος δώδεκα (12) μηνών και οι οποίες έχουν συναφθεί από 1.1.2016 και μετά».
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, με την τροπολογία:
– Παρατείνονται οι συμβάσεις που έχουν λήξει έως και 90 ημέρες από τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, δηλαδή δηλαδή έως και τις 24 Ιουλίου 2016.. Αυτό, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, σημαίνει η αρχική αναδρομικότητα των 60 ημερών γίνεται 90, καθώς, όπως είπε ο κ. Βερναρδάκης, καθυστέρησε η ψήφιση του νομοσχεδίου.
-Διαγράφεται η φράση «λαμβανομένων υπόψη  των εγγεγραμμένων διαθέσιμων πιστώσεων στους οικείους προϋπολογισμούς»,  γεγονός το οποίο σημαίνει  όλες οι συμβάσεις θα παραταθούν αυτοδίκαια. Αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση, οι δήμοι δεν θα μπορούν να αρνηθούν, επικαλούμενοι οικονομικά προβλήματα, την παράταση των συμβάσεων.
-«Στην παράταση δεν εμπίπτουν οι ατομικές συμβάσεις που συνήφθησαν για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών στον τομέα της καθαριότητας η διάρκεια των οποίων δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες εντός συνολικού διαστήματος δώδεκα (12) μηνών και οι οποίες έχουν συναφθεί από 1.1.2016 και μετά».».  Αυτό σημαίνει ότι θα παραταθούν έως 31.12.2017 οι συμβάσεις όλων όσων είχαν παραταθεί έως 31.12.2016, συμπεριλαμβανομένων και των διμηνιτών που είχαν προσληφθεί  το 2015 και στη συνέχεια ανανεώθηκαν με την γνωστή πρωτοχρονιάτικη ΠΝΠ. Ωστόσο, δεν θα περιλαμβάνονται οι διμηνίτες που προσελήφθησαν το 2016.
http://www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/paratasi-simvaseon-pire-fek-i-tropologia-poioi-simvasiouxoi-perilamvanontai/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου