Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Όλοι την Τρίτη στην δίκη για το Ποικίλο Όρος



Την τρίτη, στις δικαστικές αίθουσες, ξεκινάει η διαμάχη των Δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης με τον Ιερό Ναό της Θεοτόκου της Μητρόπολης Φθιώτιδας, ο οποίος διεκδικεί 7.500 στρέμματα -δημόσιας και ιδιωτικής έκτασης- στο Ποικίλο Όρος.
Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αριστερή Κίνηση Περιστερίου» καλεί σε μαζικό παρών. Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση:

Εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, δεν στάθηκε δυνατό να αποκρουσθεί η επίθεση του αρπακτικού κυκλώματος που υποστηρίζεται από παραεκκλησιαστικά, παραδικαστικά και μεγαλοδικηγορικά συμφέροντα.
O ναός Θεοτόκου Λαμίας με τις πλάτες της Μητρόπολης Φθιώτιδας από μία αρχική διεκδίκηση 3000 στρεμμάτων, έφθασε σήμερα, να διεκδικεί 7500 στρέμματα, εκ των οποίων τα 4000 στρ. βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης και τα υπόλοιπα 3.500 στρ. στο Ποικίλο Όρος. Οι διεκδικήσεις του ναού στηρίζονται στη νομική ισοτιμία της απέναντι στο Κράτος, λόγω του μη διαχωρισμού Εκκλησίας/Κράτους. Παίρνοντας τη θέση του «διωκόμενου», μεταθέτει την συζήτηση στο πεδίο της υπεράσπισης των θεμελιωδών αξιών του ελληνοχριστιανισμού, κηρύσσοντας «ιερό πόλεμο» όποτε αισθάνεται ότι κάποιος την αμφισβητεί Οι μειλίχιες φωνές ελαττώνονται και τα ράσα γίνονται λάβαρα της επανάστασης.
Σε αυτές τις παράλογες διεκδικήσεις χρειάζονται και οι δικαστικοί αγώνες, αλλά κυρίως οι πολιτικοί. Γιατί το Ποικίλο Όρος κινδυνεύει από τους ρασοφόρους κι αυτό αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα. Ως τέτοιο δεν έχει αντιμετωπιστεί από το Κράτος διαχρονικά, αλλά ούτε κι από την πολυετή Διοίκηση του κ. Παχατουρίδη. Προκειμένου να μην έρθει στην παραμικρή σύγκρουση με την Εκκλησία η Διοίκηση του Δήμου δεν τολμά να φροντίσει στοιχειωδώς ούτε το παρκάκι πίσω από τον Άγ. Αντώνη, παρόλες τις διαμαρτυρίες της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής, ενώ σίγησε και στην αυθαίρετη κατασκευή του Γηροκομείο στο Ποικίλο Όρος. Εκκλησιαστικοί, κομματικοί τοπάρχες και διοικήσεις διαχρονικά συντηρούν τον ασφυκτικό εναγκαλισμό ευλαβικά.
Αν αφήσουμε τα πράγματα να κυλήσουν έτσι, ο Δήμος μας μπορεί να φθάσει να κηρυχθεί παράρτημα του Δήμου Λαμίας. Πρόκειται για ένα πρωτοφανές κι απαράδεκτο σκάνδαλο!
Όλοι οι πολίτες του Δήμου μας, σε συντονισμό με τους κατοίκους των όμορων δήμων (Χαϊδάρι, Πετρούπολη), πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να απαιτήσουμε:
Δε μπορεί το Κράτος και οι κυβερνήσεις -κάθε απόχρωσης- του παρελθόντος και του παρόντος, να μένουν αδρανείς μπροστά σε αυτό το φαινόμενο της ασταμάτητης, αχόρταγης καταβρόχθισης της περιστεριώτικης γης κι ενός ολόκληρου βουνού από μία χούφτα ασύδοτων αρπακτικών.
Δε μπορεί η επί χρόνια απουσία κτηματολογίου, ευθύνη του κράτους και των κυβερνήσεων που το υπηρέτησαν και το υπηρετούν, να συνεχίζει να αποτελεί άλλοθι για την απουσία κυβερνητικών παρεμβάσεων και την διαιώνιση αυτής της αθλιότητας σε βάρος εκατομμυρίων κατοίκων της δυτικής Αθήνας.
Πρέπει να τερματιστεί η δικαστική ομηρία του Ποικίλου Όρους από τον ναό Λαμίας. Να αναγνωριστεί ότι η παράνομα διεκδικούμενη περιοχή είναι δημόσια έκταση κι ανήκει στους Δήμους της περιοχής. Το Ποικίλο Όρος να παραδοθεί στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής, ως πνεύμονας πρασίνου, με την συνδρομή της ίδιας της Πολιτείας. Η Πολιτεία έχει χρέος, όχι στον ναό, αλλά μόνο απέναντι στους κατοίκους της περιοχής, καθώς η Δυτική Αττική, με επίκεντρο τον Δήμο Άνω Λιοσίων, έχει μετατραπεί –χρόνια τώρα- σε ζέοντα σκουπιδότο, που υποβαθμίζει και κατατρώει τη ζωή των κατοίκων και το περιβάλλον.
Χρειάζεται ενημέρωση των κατοίκων για κάθε εξέλιξη, ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα για λαϊκές κινητοποιήσεις, οι οποίες είναι βέβαιο ότι χρειάζονται.
Αποτελεί χρέος όλων των δημοτικών αρχών των Δήμων της περιοχής μας, του ΑΣΔΑ, όλων των δημοτικών και πολιτικών παρατάξεων αλλά και κοινωνικών και λαϊκών φορέων της περιοχής, να απαιτήσουν από τα κόμματα, τη Βουλή και την σημερινή κυβέρνηση, να πάρουν άμεσα θέση.
Δε μπορούν να σιωπούν και να κρύβονται! Χρειάζεται πλαίσιο δράσης με στόχο την αποτελεσματική απόκρουση της επίθεσης των παράνομων απαιτήσεων σε βάρος του Δήμου μας και τον οριστικό τερματισμό αυτής της υπόθεσης.
Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, όπως πάντα έτσι και τώρα, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα.
Όλοι την Τρίτη στις 4η Οκτωβρίου στη Δίκη !
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/aristeri-kinisi-peristeriou-oloi-tin-triti-stin-diki-gia-to-poikilo-oros/

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2016/10/blog-post_66.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου