Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι μένουν «εκτός» κινητικότητας


Σε δύο κατηγορίες μπορεί κανείς να κατατάξει τις δημοτικές υπηρεσίες των οποίων οι υπάλληλοι δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο προωθούμενο ενιαίο σύστημα κινητικότητας στο Δημόσιο, καθώς με την τελική μορφή που παίρνει το σχετικό νομοσχέδιο που αναμένεται σύντομα να ψηφιστεί στη Βουλή, αλλάζουν οι προϋποθέσεις συμμετοχής των υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα γενική προϋπόθεση για τις μετατάξεις ή αποσπάσεις δημοτικών υπαλλήλων, είναι ο φορέας στον οποίο εργάζονται (φορέας προέλευσης), να έχει καλυμμένες τις θέσεις του κλάδου στον οποίο υπηρετεί ο αιτών υπάλληλος κατά τουλάχιστον 50% – στο αρχικό κείμενο του νομοσχεδίου το ποσοστό αυτό ήταν στο 65%.
Έτσι, μια κατηγορία δημοτικών υπαλλήλων για τους οποίους θα «παγώνει» η κινητικότητα, είναι όσοι εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες όπου ο κλάδος τους έχει κενά πάνω από 50%.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά υπαλλήλους δήμων με πληθυσμό κάτω των 90.000 κατοίκων. Σε αυτήν την περίπτωση το ποσοστό των καλυμμένων θέσεων του κλάδου που υπηρετεί ο αιτών υπάλληλων, πρέπει να είναι 65% – διατηρείται δηλαδή το αρχικό ποσοστό.
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή όλων των φορέων του Δημοσίου, ως υπηρεσιών υποδοχής στο νέο σύστημα κινητικότητας, είναι η προηγούμενη έκδοση Οργανισμών κατόπιν αξιολόγησης των δομών τους και η αντίστοιχη κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεων εργασίας.
Οι περαιτέρω προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των υπαλλήλων στο νέο σύστημα κινητικότητας είναι:
α) η συμπλήρωση διετίας από το διορισμό ή, εφόσον ο διορισμός έγινε με μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας, η συμπλήρωση του προβλεπόμενου χρόνου παραμονής στην υπηρεσία τοποθέτησης
β) η συμπλήρωση διετίας από προηγούμενη μετάταξη ή από προηγούμενη απόσπαση. Από την υποχρέωση συμπλήρωσης διετίας από προηγούμενη μετάταξη ή απόσπαση εξαιρούνται όσοι αποσπώνται ή μετατάσσονται σε υπηρεσία απομακρυσμένης-παραμεθόριας περιοχής. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι υπάλληλοι του οικείου φορέα, εφόσον έχουν τα απαιτούμενα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα.

http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/poioi-dimotikoi-ipalliloi-menoun-ektos-kinitikotitas/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου