Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Συνδικάτο ΟΤΑ: Παράταση στις συμβάσεις και των διμηνιτών -Συνάντησαν Βερναδάκη



Τα μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ, πέτυχαν να συναντήσουν και τον αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρύθμισης, μετά από αίτημα τους.

Οι κινητοποιήσεις του Συνδικάτου ΟΤΑ, σε συνδυασμό με την πιέση που ασκείται στην κυβέρνηση, αφού το θέμα της παράτασης των συμβάσεων αφορά χιλιάδες ανθρώπους, οδήγησε, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου* του Συνδικάτου, τον Χρ. Βερναρδάκη, να αναλάβει τη δέσμευση ότι θα αλλάξει την τροπολογία και θα παραταθεί η σύμβαση, για όλους, μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2017, εκτός από τους διμηνίτες που προσελήφθησαν το 2016.
Μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό, ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, ωστόσο σημείωσε ότι «θα πολεμήσουμε να παραταθούν οι συμβάσεις και αυτών των ανθρώπων».

*Το πλήρες κείμενο του Δελτίου Τύπου του Συνδικάτου ΟΤΑ
Σήμερα Τρίτη 11-10-2016 το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤTΙΚΗΣ και Σωματεία του κλάδου αλλά και εργαζόμενοι από πόλεις της Ελλάδας πραγματοποίησαν συγκέντρωση και παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο Υπουργείο Διοικητικής στα πλαίσια της Στάσης Εργασίας που είχαν εξαγγείλει το ΣΥΝΔIKAΤΟ ΟΤΑ και Σωματεία.
Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό  εκφράσαμε την αντίθεση μας στη τροπολογία που κατατέθηκε από το συγκεκριμένο υπουργείο και επί της ουσίας προχωρούσε στην απόλυση όλων των εργαζομένων με 2μήνες συμβάσεις και για δε τους υπόλοιπους εργαζόμενους πέταγε το μπαλάκι στους Δημάρχους για το ποιους  και πόσους θα κρατήσει ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα. (Ήδη κάποιοι δήμαρχοι προετοίμαζαν τους συναδέλφους για απόλυση).
Ύστερα από τη πίεση μας και τον αγώνα μας αποσπάσαμε δέσμευση έτσι ώστε αυτοδικαίως να παραταθούν οι συμβάσεις όλες μέχρι το τέλος του 2017 και των 2μηνιτών. Εκτός από τους 2μηνίτες που προσελήφθηκαν το 2016. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και για αυτούς τους συναδέλφους.
Συνάδελφοι σήμερα είχαμε μια νίκη όμως δεν εφησυχαζόμαστε. Καμιά εμπιστοσύνη στη κυβέρνηση. Και τη προηγούμενη φορά είχε πει η κυβέρνηση ότι αποσύρει τη τροπολογία αλλά τη ξανά έφερε πολύ χειρότερη. Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ. Κανένας εργαζόμενος, κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι ανοργάνωτος. Συμμετέχουμε μαζικά στα σωματεία μας, στις επιτροπές αγώνα, στις συλλογικές διαδικασίες. Συνεχίζουμε μέχρι την οριστική Μονιμοποίηση μας. Κλιμακώνουμε τη πάλη μας με τη μαζική συμμετοχή μας στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 17 του Οκτώβρη στις 6:30 στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ .
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sindikato-ota-paratasi-stis-simvaseis-kai-ton-diminiton-sinantisan-vernadaki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου