Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

(Οι Συριζαίοι τα έχουν χάσει! Οι τρεις εναντίον του... εαυτού τους! Πάντως, ύπουλο συνεδριακό χτύπημα στη Δούρου από τον γνωστό άγνωστο συνεργάτη της Αυτοδιοίκησης)! Στο «μικροσκόπιο» Τσίπρα τα πολιτικά «όνειρα» της Δούρου

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Ρένα Δούρου, επί μακρό χρονικό διάστημα υπήρξαν αχώριστο δίδυμο. Η κ. Δούρου ήταν άνθρωπος του προεδρικού περιβάλλοντος. Υπήρξε προσωπική επιλογή Τσίπρα για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής, παρότι η ίδια δεν το ήθελε.

Από το μακρινό όμως 2014 μέχρι σήμερα, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Η Δούρου έχει μπει στο πάγο από το Μέγαρο Μαξίμου και έχει πάψει να είναι συνομιλητής του πρωθυπουργού. Δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι η Ρ. Δούρου έχει πέσει στη «δυσμένεια» του Αλ. Τσίπρα.
Αιτία; Η περιφερειάρχης Αττικής, σε κρίσιμες στιγμές της κυβέρνησης, επέλεξε να πάρει σαφείς αποστάσεις από τον πρωθυπουργό, ενώ ταυτόχρονα σήμερα φαίνεται να ακολουθεί μια «σόλο» πολιτική καριέρα. Αυτή η στάση δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον Τσίπρα, ο οποίος πλέον έχει στο μικροσκόπιο του, τις κινήσεις της.
Οταν επήλθε ρήξη
Η ρήξη στις σχέσεις τους έγινε την περίοδο του δημοψηφίσματος, όταν η Ρένα Δούρου επέλεξε να πάρει αποστάσεις από την επιλογή του πρωθυπουργού. Όπως είπαν στην aftodioikisi.gr καλά πληροφορημένες πηγές, ακόμα και όταν την πήρε, στο τηλέφωνο ο Τσίπρας και της ζήτησε να βγει ανοιχτά και να στηρίξει τη θέση της κυβέρνησης, αυτή το απέφυγε σε αντίθεση με τους υπόλοιπους δώδεκα Περιφερειάρχες που τάχτηκαν είτε με το «ΝΑΙ», είτε με το «ΟΧΙ».
Αυτή η κίνηση ερμηνεύτηκε από το Μαξίμου, ως μια προσπάθεια της Δούρου να «ποντάρει» σε πιθανή αποτυχία του πρωθυπουργού και να πλασαριστεί ως υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος την επόμενη ημέρα. Η επικράτηση του «ΟΧΙ» και η νέα νίκη στις εκλογές πέρσι τον Σεπτέμβρη, δεν άφησαν «πολιτικό χώρο» στην Περιφερειάρχη.
Σήμερα ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει αύριο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι  η Ρένα Δούρου αναζητά «συμμάχους» για να ενισχύσει τη θέση της στο κόμμα. Ωστόσο στην παρούσα φάση, παρότι υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, η Ρένα Δούρου δεν διατίθεται να παίξει το ρόλο του «δελφίνου», αφού και η ίδια γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την αμφισβήτηση του πρωθυπουργού. Αυτό όμως σε τίποτα δεν εμποδίζει την Περιφερειάρχη, να οικοδομεί το πολιτικό της μέλλον.
Οι κινήσεις της Δούρου…
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr, επιχειρεί να προσεγγίσει μερίδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για να εξασφαλίσει την επανεκλογή της στα όργανα του κόμματος και να διαμορφώσει ένα ισχυρό εσωκομματικό μπλοκ γύρω της.
Μάλιστα χρησιμοποιεί τον μηχανισμό της Περιφέρειας, ενώ επιδιώκει με κάθε τρόπο να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας με τους δημάρχους που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι συχνές επισκέψεις της, το τελευταίο διάστημα σε μια σειρά δήμους της Αττικής, η χρηματοδότηση έργων με χρήματα της Περιφέρειας, η απόφαση της να αναλάβει τη διαχείριση των σκουπιδιών η Περιφέρεια αλλά και οι «παρτίδες» που έχει ανοίξει με εργολάβους που ενδιαφέρονται να αναλάβουν το έργο, αποτελούν πολιτικές πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη θέση και το ρόλο της.
Όπως εξάλλου σημειώνουν πολιτικοί εχθροί και φίλοι της Δούρου, η θέση του Περιφερειάρχη, έχει ισχύ «μικρού πρωθυπουργού», ο οποίος μάλιστα διαχειρίζεται τεράστια χρηματικά ποσά, τόσο από το ΕΣΠΑ, όσο και από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Την ίδια ώρα οι συχνές επαφές της, λόγω της θέσης της, με πολιτικούς και πρεσβευτές ξένων χωρών, την βοηθούν για να χτίσει «γνωριμίες» και να ενισχύσει το προφίλ της. Όπως μας ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, σε πρόσφατες κατ’ ιδίαν συναντήσεις της με Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης της, η Ρένα Δούρου υποστήριζε ότι της «προτάθηκε από τον Τσίπρα θέση υπουργού αλλά αρνήθηκε, γιατί θέλει να παραμείνει στην Περιφέρεια μέχρι το 2019». Πάντως κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν ότι η υπουργοποίηση Δούρου, «δεν έχει πέσει ποτέ στο τραπέζι».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις εργασίες του Συνεδρίου, η Δούρου ετοιμάζεται να παρουσιάσει το δικό της μανιφέστο. Θα κάνει λόγο για την ανάγκη μιας «Νέας Αριστεράς», όπως έπραξε και σε πρόσφατη συνέντευξη της, στο ΑΠΕ αλλά και σε άρθρο της στην Αυγή.
…έχουν θορυβήσει το Μαξίμου
Αυτές κινήσεις γίνονται σε γνώση του Μαξίμου. Δεν αφήνουν αδιάφορο ούτε τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θεωρεί ότι η Δούρου, «κάνει δικό της παιχνίδι». Εξάλλου πρωθυπουργικά στελέχη έπνεαν τα μένεα ήδη από την εποχή, που η Δούρου με δική της πρωτοβουλία έκλεισε την συμφωνία με την Siemens για τη διαχείριση του συστήματος καμερών της Αθήνας, η οποία στη συνέχεια ναυάγησε εξαιτίας των αντιδράσεων. Μια συμφωνία που εξέθετε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που εκείνη την εποχή καταδίκαζαν τα φαινόμενα διαπλοκής έχοντας προμετωπίδα της προπαγάνδας τους τα σκάνδαλα της γερμανικής εταιρείας.
Οι σημερινές αλλά και οι παλιότερες πρωτοβουλίες Δούρου, έχουν θορυβήσει κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η Ρένα Δούρου προετοιμάζει το πολιτικό της μέλλον και για πολλοστή φορά περιμένει να «κερδίσει» από μια πιθανή αποτυχία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν, ότι η ίδια μπορεί να αποτελέσει μια πιθανή απειλή για το ηγετικό μέλλον του Τσίπρα, αλλά με έμφαση σημειώνουν, ότι η «αμφισβήτηση του προέδρου ισοδυναμεί με αμφισβήτηση του κόμματος και της πολιτικής του».
Το δεδομένο είναι ότι η επόμενη μέρα ανάμεσα στη Δούρου και τον Τσίπρα, δεν φαίνεται να είναι στρωμένη με πολιτικά ροδοπέταλα…
http://www.aftodioikisi.gr/politiki/sto-mikroskopio-tsipra-ta-politika-oneira-tis-dourou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου