Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

(Πόσοι πατήσανε πάνω μας); Τον σύζυγο βουλευτή του( ΣΥΡΙΖΑ διόρισε ο Σκουρλέτης επικεφαλής σε δημόσια επιχείρηση

Adtech Ad
Τα πυρά της αντιπολίτευσης αλλά και την έντονη κριτική του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ συγκέντρωσε η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας να διορίσει τον σύζυγο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, Αργύρη Αργυρίου σε θέση διευθύνοντος συμβούλου στην ενεργειακή εταιρεία του δημοσίου ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ.
AdTech Ad
Τη συγγενική σχέση απεκάλυψε ο ίδιος ο κ. Αργυρίου κατά τη διαδικασία της κύρωσης του διορισμού του ιδίου καθώς και του προέδρου Αντώνη Γεωργόπουλου και της αντιπροέδρου Ελένης Ζαφειροπούλου από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Την αποκάλυψη χαρακτήρισε «σκάνδαλο» ο πρώην υπουργός Ενέργειας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θα όφειλε να είχε ενημερώσει για τη στενή συγγενική σχέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου ο οποίος υπερψήφισε μεν ον διορισμό αλλά εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις για τη συγγενική σχέση. «Σε αυτό το κόμματι θα έπρεπε να είμαστε πιο προσωπικοί» είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Από την πλευρά του πάντως ο ίδιος ο κ. Αργυρίου αλλά και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υπογράμμισαν ότι δεν υφίσταται κώλυμα διορισμού.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν, όμως, σκληρή κριτική και στην απόφαση της κυβέρνησης να στελεχώσει τη συγκεκριμένη εταιρεία που είχε δημιουργηθεί από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για να συμμετάσχει στην κατασκευή του ρωσικού αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream ο οποίος όμως έχει παγώσει. Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει τους διορισμούς ενώ ο Γιάννης Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι είναι «σκάνδαλο να ιδρύεται μια εταιρεία που δεν έχει αντικείμενο και καταστατικό» και προικοδοτείται με 1 εκ. ευρώ.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ton-suzygo-voyleyth-toy-syriza-diorise-o-skoyrleths-epikefalhs-se-dhmosia-epixeirhsh.3851299.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου