Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥΓήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ένας σπάνιος αγώνας. Ασυνήθιστος. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει μια «ομάδα» αριστερών κρατουμένων στην Μακρόνησο. Με τους εξόριστους για τα πολιτικά τους φρονήματα είναι και παίκτες του Ολυμπιακού.

Συνέβη σα σήμερα, 26 Ιανουαρίου το 1949. Τους «Μακρονησιώτες» τους μετέφεραν μ' ένα καραβάκι από τον ξερότοπο, εκεί που ήταν εκτοπισμένοι, μέχρι το Λαύριο. Ο Ολυμπιακός έχασε 2-1, επειδή οι παίκτες του δεν ήθελαν να κερδίσουν αυτό το παιχνίδι και έπαιζαν τόσο, όσο να μη φανεί ότι «χάριζαν» τη νίκη στους «αντιπάλους» τους.
Στις εξέδρες ήταν φίλοι και συγγενείς των εξόριστων αριστερών, εκείνη την εποχή της αντικομουνιστικής υστερίας στην πατρίδα μας. Λίγους μήνες πριν λήξει(;) και τυπικά ο εμφύλιος πόλεμος σε μια χώρα που ακόμα μέχρι σήμερα κάποιοι αφελείς(;), απατεώνες(;) συνεχίζουν να παριστάνουν τους αριστερούς.
Πόσοι, αλήθεια, ήταν πράγματι αριστεροί από τους εξόριστους; Πόσοι, αλήθεια, ήταν πράγματι δεξιοί από τους «αντιπάλους» τους στο άλλο «ιδεολογικό» στρατόπεδο.
Τα μουνόπανα που κυβερνούσαν σα «δεξιοί» την Ελλάδα για να ωραιοποιήσουν τη ζωή των εξόριστων αποφάσισαν να διοργανώσουν τον αγώνα. Στην ενδεκάδα των «Μακρονησιωτών» ο τότε 22χρονος Γιώργος Δαρίβας, της θρυλικής ομάδας του Ολυμπιακού, οι συμπαίκτες του Μαλαμαλόπουλος, Γεωργάτος, ο Παπαντωνίου του Παναθηναϊκού, οι Παντινιώτης, Λιαρός του Εθνικού, ο Ιωαννίδης του Ηρακλέους, ο Παπαδόπουλος του Απόλλωνος.
Με τον Ολυμπιακό έπαιξαν ο αριστερός Μουράτης, οι Ρωσίδης, Βασιλειάδης, Μινάρδος κ.α.
http://www.apodytiriakias.gr/athlitika/2016/01/25/ena-mats-tou-olumpiakou-stin-ellada-tou-emfuliou.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου