Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Πανελλαδική απεργία – αποχή των διπλωματούχων μηχανικών, 18-22 Γενάρη

po-emdidas-eksodiko


Σε απεργία – αποχή όλων των διπλωματούχων μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό ανιικείμενο, κατ' αρχάς από 18-22 Γενάρη, με δυνατότητα συνέχισης της αποχής, αποφάσισαν να προχωρήσουν από κοινού το ΤΕΕ και η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ. Αιτία οι καταστροφικές συνέπειες για το σύνολο του κλάδου που επιφέρει η τυχόν ψήφιση της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Επίσης, γνωστοποιούν ότι θα συμμετάσχουν και σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Οι μηχανικοί μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για τις εξουθενωτικές αυξήσεις των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών που έχουν συντριβεί οικονομικά από την οκτάχρονη ύφεση». Οι μηχανικοί οδηγούνται εκτός επαγγέλματος και οι νέοι μηχανικοί στη μετανάστευση, υπογραμμίζουν και αντιδρούν στην κατάργηση του Ταμείου τους (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και την ενοποίησή του σε έναν Φορέα, χωρίς κανέναν διάλογο, χωρίς καμιά σοβαρή μελέτη, χωρίς την απαιτούμενη μεταβατική περίοδο για μια τέτοια ενοποίηση. Ταυτόχρονα λένε «όχι» στις τεράστιες μειώσεις συντάξεων που προσδιορίζονται σε ποσοστά από 20%-40%.


http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-kinitopoiiseis/18560-meta150116-18560

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου