Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

(Έτσι θα καταντήσουν τους Δήμους της Αττικής με τη διαχείριση απορριμμάτων που υλοποιούν οι Συριζοπράσινοι αντι-οικολόγοι Τσιρώνης, Μιζάς,εργολάβοι και εργολαβίσκοι)! Περιοχή Άλσους Περιστερίου: ΣΜΑ – σκουπιδοχαβούζα, αρουραίοι και… φόλες (φωτο)

Ακατάλληλη για έναν απλό περίπατο έχει γίνει η περιοχή του άλσους Περιστερίου, όπως καταγγέλλει η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου στο aftodioikisi.gr.
Με ανακοίνωσή τους, οι κάτοικοι που βγήκαν για μια βόλτα στο χώρο γύρο από το εκθεσιακό κέντρο είδαν απλωμένες στο έδαφος έγχρωμες φόλες, κάτι που βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τόσο τα ζώα όσο και τα μικρά παιδιά. Η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου όπως σημειώνει ζήτησε το λόγο από τους υπεύθυνους, οι οποίοι απάντησαν πως αυτή η πρακτική γίνεται στα πλαίσια προγράμματος… μυοκτονίας.

Τα ερωτήματα που θέτουν οι κάτοικοι σε αυτά που είδαν τα μάτια τους και που μπορείτε να δείτε και εσείς στις παρακάτω φωτογραφίες είναι τα εξής:
«Πρώτον, ποιός ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ έδωσε την εντολή να γίνει «μυοκτονία» με… φόλες σε κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο; Αν είναι κάποιος από τον δήμο, πρέπει η δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις, και επίσης να μας πει πώς γίνεται να ξοδεύει τα δεκαχίλιαρα του δημοτικού χρήματος σαν πετσετάκια για εργολάβους και για φαντεζί κακόγουστες φιέστες και από την άλλη να τσιγκουνεύεται σε σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας όπως η μυοκτονία. Αν είναι ιδιώτης διαχειριστής του χώρου, τότε τι είδους σύμβαση έχει με τον δήμο, πώς ελέγχεται για αυτά που κάνει σε δημοτικούς χώρους και τι μέτρα θα πάρει η δημοτική αρχή;
Και δεύτερον, αληθεύουν οι καταγγελίες των περιοίκων πως λόγω του ΣΜΑ-σκουπιδοχαβούζας έχουν εμφανιστεί στην περιοχή αρουραίοι μεγέθους…  μικρών καγκουρό; Μήπως η εσπευσμένη μυοκτονία μέσω ρίψης φόλας (!) στόχευε ακριβώς στο να κρυφτεί για άλλη μια φορά όπως όπως το πρόβλημα, δηλαδή να μην βλέπει ο κόσμος τις ολέθριες συνέπειες από την σκουπιδοχαβούζα – σκάνδαλο που εξακολουθεί να λειτουργεί μέσα στο κέντρο της πόλης χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο απομάκρυνσης;»
foles 2
Παράλληλα, όπως αναφέρουν «τα πράγματα πλέον έχουν γίνει άκρως επικίνδυνα στην περιοχή γύρω από το Άλσος. Η συνεχιζόμενη λειτουργία του σκουπιδοσυμπιεστή εκτός από την δυσωδία, τα τοξικά υγρά, τα έντομα και την βρωμιά, τώρα φέρνει και … επιδρομές αρουραίων που αντιμετωπίζονται με … ρίψη φόλας (!) σε υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους».
Έτσι λοιπόν, η Αριστερή Κίνηση της πόλης, φέρει προ των ευθυνών τη δημοτική αρχή Περιστερίου και την Περιφέρεια Αττικής και ζητάει την απομάκρυνση της σκουπιδοχαβούζας από το κέντρο της πόλης, αλλά και του γκαράζ και όλων των αυθαίρετων κατασκευών, με τη δημιουργία ενός μεγάλου, πραγματικού Άλσους για όλους τους Περιστεριώτες.
foles 3

 http://www.aftodioikisi.gr/parapona_sto_dimarxo/perioxi-alsous-peristeriou-sma-skoupidoxavouza-arouraioi-kai-foles-foto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου