Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016

«Τοξική βόμβα» στην Ελευσίνα: 4.000 τόνοι υπολειμμάτων πλοίων “slop” στην παραλίαΟι περιπέτειες στο Δήμο Ελευσίνας δεν σταματούν σχετικά με τη πλήρη ασυδοσία και παραβατικότητα. Το καινούριο θέμα που βγάζουμε σήμερα στην επιφάνεια είναι η εναπόθεση 4 χιλιάδων τόνων υπολειμμάτων πλοίων “slop” στο νοτιοδυτικό τμήμα της παραλίας Ελευσίνας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που έκανε η εφημερίδα Θριάσιο πριν μερικές μέρες, δίπλα ακριβώς από τα ναυπηγεία του πρώην Σάββα, διαπιστώσαμε πως υπήρχε ένα πλοίο άνω των 100 μέτρων, κομμένο στο επάνω μέρος του και στο κάτω εντοπίστηκαν 4 χιλιάδες τόνοι αποβλήτων πλοίων, με την κοινή ονομασία slop.
Το μπροστινό μέρος του πλοίου είχε κοπεί, και το επικίνδυνο περιεχόμενο βρισκόταν εκτεθειμένο στο περιβάλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες, το εν λόγω πλοίο, ιδιοκτησίας εταιρείας σκραπ, ανελκύστηκε στο συγκεκριμένο διαλυτήριο προκειμένου να διαλυθεί και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι στα αμπάρια του βρισκόταν το παραπάνω επικίνδυνο υλικό, με αποτέλεσμα να σταματήσει η περεταίρω διάλυσή του.
Αυτό συνέβη πριν δέκα χρόνια! Που σημαίνει πως το παραπάνω επικίνδυνο υλικό, βρίσκεται εκτεθειμένο στο περιβάλλον επί 10 χρόνια! Οι πληροφορίες μας λένε πως ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί, και ακόμα δεν έχουν κάνει τίποτα.
Ελπίζουμε ότι μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος να έχουμε κάποια εξέλιξη, άλλως θα συνεχίζεται η ύπαρξη μιας βραδυφλεγούς τοξικής βόμβας στην παραλία της Ελευσίνας.
Πηγή: thriassio.gr
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/toxiki-vomva-stin-elefsina-4-000-tonoi-ipoleimmaton-ploion-slop-stin-paralia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου