Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

20 Γενάρη: Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ πτυχιούχων Δημοσίου στις εκλογές του ΣΥΜΗΔΥΑΝ

agonistiki-SYN-ptixiouxoi-dimosioy
Εκλογική Διακήρυξη
Συνάδελφοι/ -ισσες... Στις 20/1/2016 θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. του ΣΥΜΗΔΥΑΝ και των αντιπροσώπων του στην ΠΟΜΗΤΕΔΥ. Οι εκλογές γίνονται σε μία περίοδο που βρίσκει τους εργαζόμενους στη χειρότερη θέση των τελευταίων 30 χρόνων. Η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία 6 χρόνια, όξυνε τα προβλήματα της χώρας και του κλάδου. Μείωσε το ΑΕΠ σε επίπεδα που μόνο σε συνθήκες πολέμου επικρατούν σε μια χώρα, μείωσε δραματικά τα εισοδήματα και την αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων.

Διέλυσε την παραγωγική βάση, τις εργασιακές σχέσεις και συρρίκνωσε τις δημόσιες και κοινωνικές δαπάνες. Στους Δημόσιους Υπάλληλους και στους υπάλληλους των Νομαρχιακών και Τοπικών Αυτοδιοικήσεων και ιδίως στον κλάδο των Πτυχιούχων Μηχανικών τα αποτελέσματα είναι αντίστοιχα. Η απομείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ως το σημείο του μηδενισμού, η μεγάλη συρρίκνωση της δημόσιας δραστηριότητας σε μελέτες και κατασκευές αλλά και η υποστελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών είναι χαρακτηριστικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.
Συνάδελφοι/ -ισσες,
Η Αγωνιστική Συνεργασία συμμετείχε στο απερχόμενο Δ.Σ του ΣΥΜΗΔΥΑΝ με ένα μέλος της. Ενός ουσιαστικά διαλυμένου συλλόγου, μετά την τελευταία καταστροφική τριετία. Σε 24 μήνες έγιναν μόνο δύο Διοικητικά Συμβούλια και καμία Γενική Συνέλευση ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση ή δράση. Η θητεία του απερχόμενου Δ.Σ. έληξε τον Ιούνιο του 2015 και από τότε με διάφορες αστείες δικαιολογίες δεν προκηρύχθηκαν εκλογές.
Η ανυπαρξία της πλειοψηφίας του προεδρείου αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν προωθήθηκαν ποτέ, σε κανένα φυσικό μέλος του Συλλόγου, οι ενημερώσεις, τα έγγραφα, οι αποφάσεις και οι δράσεις της ΠΟΜΗΤΕΔΥ, που αφορούν στα προβλήματα και γενικότερα στα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Ομοσπονδία αποστέλλει ανελλιπώς ενημέρωση στους Συλλόγους - Μέλη της ανά την Ελλάδα, οι οποίοι από την μεριά τους την κοινοποιούν σε όλα τα φυσικά μέλη τους κρατώντας ενεργούς και ενημερωμένους τους συναδέλφους.
Η μόνη απόφαση που πήρε η πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ την τελευταία τριετία ήταν να μην συστεγάζεται ο Σύλλογος, δωρεάν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, αλλά να ενοικιασθούν ξεχωριστά γραφεία (σε απόσταση μόλις 600 μέτρων από τα γραφεία της ΠΟΜΗΤΕΔΥ ), γραφεία που μέχρι χτες δεν τα ήξερε κανένας συνάδελφος και που συνεπάγονται 9.500 ευρώ λειτουργικά έξοδα, από τα ελάχιστα αποθεματικά που διαθέτουμε και ταυτόχρονα απερρίφθη η πρόταση δωρεάν διάθεσης ξεχωριστού χώρου με όλες τις υποδομές (γραμματική υποστήριξη, τηλέφωνα , φαξ, φωτοτυπικό μηχάνημα, κ.λπ.)
Συγχρόνως, για να περιέλθει η Ομοσπονδία σε δυσχερή οικονομική θέση, το Προεδρείο του ΣΥΜΗΔΥΑΝ δεν υλοποίησε ομόφωνη απόφαση της Συνέλευσης του Μαΐου του 2012 για παρακράτηση των συνδρομών μέσω της μισθοδοσίας (κάτι που έκαναν οι περισσότεροι Α/βάθμιοι Σύλλογοι). Οι διαστρεβλώσεις, οι στοχοποιήσεις, οι προσωπικές προβολές και η προσπάθεια εύρεσης δήθεν πολιτικών αντιπάλων ήταν στην ημερησία διάταξη του απερχόμενου Προεδρείου.
Κατηγορούμε την απερχόμενη πλειοψηφία του Προεδρείου ότι, συνεχίζει το αδιέξοδο μονοπάτι του χρεοκοπημένου συνδικαλισμού που θυμάται τους εργαζόμενους μόνο στις εκλογές, σαν τρόπο μέτρησης προσωπικών δυνάμεων και διατήρησης θέσεων εξουσίας. Του συνδικαλισμού της ανάθεσης των διαδρόμων που κυριαρχεί ο ωχαδελφισμός και οι ....αντιδράσεις από τον καναπέ.
Η κατάσταση διάλυσης, που με ευθύνη της πλειοψηφίας του απερχόμενου Δ.Σ, έχει διαμορφωθεί στο σύλλογό μας, αφορά συνολικά τη συνδικαλιστική έκφραση ολόκληρου του κλάδου μας, μιας και ο σύλλογός μας καλύπτει γεωγραφικά το 60% των συναδέλφων Μηχανικών που εργάζονται στο Δημόσιο Τομέα!!!!!. Σύμφωνα δε με την τελευταία απογραφή του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκύπτει ότι οι Τ.Ε. Μηχανικοί, που εργάζονται σε Υπηρεσίες που βρίσκονται στη ζώνη ευθύνης του Συλλόγου Αττικής & Νήσων ανέρχονται σε πάνω από 2.500 συναδέλφους από το σύνολο των 4.500 που υπηρετούν σε όλη την επικράτεια.Απέναντι σε όλα αυτά αναζητείται από τον εργαζόμενο ο δυναμικός ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος. Τι μορφή αντίστασης θα οργανώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και πως θα ανατρέψει αυτή την κατάσταση;.
Πρέπει να απαντήσουμε στα ερωτήματα: Πόσο μαζικό είναι; Πόσο ενωμένο είναι; Πόσο δρα συλλογικά;
Τι υποδομές χρησιμοποιεί; Ποια η επικοινωνιακή στρατηγική του; Πως η μελλοντική διοίκηση του ΣΥΜΗΔΥΑΝ. μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.
Συνάδελφοι/ -ισσες,
Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε. Να απαντήσουμε με μια στρατηγική ανατροπής της κατάστασης, σφυρηλάτησης της ενότητας των πτυχιούχων Μηχανικών στη δράση και χάραξη μιας πορείας πολιτικής αυτονομίας για το σύνολο των προβλημάτων και στο επίπεδο της κοινωνίας και στο επίπεδο των εργαζομένων.
Ο ΣΥΜΗΔΥΑΝ σήμερα μαζί με τις άλλες πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου πρέπει να στηρίξουν την ΠΟΜΗΤΕΔΥ να βάλει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του σκηνικού και να θέσει τους στόχους και τις προτεραιότητες των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα.
Στις 20 Ιανουαρίου αλλάζουμε σελίδα στο ΣΥΜΗΔΥΑΝ.
Επανεκκινούμε το Σύλλογο - Δδιεκδικούμε τα δικαιώματά μας
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΕΔΩ το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους.

http://www.ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/synd-kin/18581-meta170116-18581

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου