Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ: Κινητοποιήσεις κατά της ασφαλιστικής κατεδάφισης, 18-22 Γενάρη

olme-pe-athinon
Μορφή «τσουνάμι» παίρνουν οι κινητοποιήσεις από όλους τους εργαζομένους, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αλλά και από επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους κατά της ασφαλιστικής «μεταρρύθμισης»Κατρούγκαλου, που ισοπεδώνει την κοινωνική ασφάλιση και οδηγεί τους ασφαλισμένους, παλαιούς και νέους, στην «αγκαλιά» των ιδιωτών – επιχειρηματιών της ασφάλισης. Μετά τα παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά της ασφαλιστικής απορρύθμισης το Σάββατο 16 Γενάρη, οι φορείς έχουν εξαγγείλει νέες κινητοποιήσεις, σε όλη τη χώρα, με σκοπό ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ το σχέδιο κυβέρνησης και δανειστών για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΑ ΕΝΕΡΓΑ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/1
ΤΡΙΤΗ 19/1
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/1
ΠΕΜΠΤΗ 21/1
Περιφερειακές συσκέψεις ΠΟΕ-ΟΤΑ
  • Στην Περιφερειακή Σύσκεψη της ΑΘΗΝΑΣ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 9.30 το πρωί, στο Ξενοδοχείο «NOVOTEL» (Μιχ. Βόδα 4-Αθήνα) θα συμμετάσχουν: Οι Σύλλογοι-Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής και των Νομών Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου Λέσβου, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Εύβοιας, Βοιωτίας, Αργολίδας και Κορινθίας (θα παραβρεθεί το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης).
  • Στην Περιφερειακή Σύσκεψη της ΠΑΤΡΑΣ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, στις 10.00 το πρωί, στο ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ (Πλατεία Γεωργίου-Πάτρα) θα συμμετάσχουν: Οι Σύλλογοι-Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας Μεσσηνίας, Λακωνίας. Αρκαδία, Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας. Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Κερκύρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας και Ζακύνθου (θα παραβρεθεί και ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος).
  • Στην Περιφερειακή Σύσκεψη της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στις 10.00 το πρωί, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1-Θεσσαλονίκη) θα συμμετάσχουν: Οι Σύλλογοι-Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας, Καβάλας, Σερρών, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας (θα παραβρεθεί το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Γιώργος Χαρίσης).
  • Στην Περιφερειακή Σύσκεψη της ΛΑΡΙΣΑΣ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιανουαρίου, στις 10.00 το πρωί, στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ίωνος Δραγούμη 1-Λάρισα) θα συμμετάσχουν: Οι Σύλλογοι-Μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ στους Νομούς Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας (θα παραβρεθεί και ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος).
Και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων αλλά και οι ενημέρωση των εργαζομένων από τα σωματεία και τις ομοσπονδίες τους συνεχίζονται, με αποκορύφωμα τη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ κατά του «απασφαλιστικού» της κυβέρνησης.
http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-kinitopoiiseis/18582-meta170116-18582a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου