Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Πέμπτη 28/1: «Τσουνάμι» καταλήψεων στα δημαρχεία και στις υπηρεσίες ΟΤΑ όλης της χώρας

poe-ota-afisa-katalipseis

Στην κατάληψη ΟΛΩΝ των δημαρχείων και των δημοτικών υπηρεσιών (γκαράζ, ΚΑΠΗ, παιδικοί σταθμοί κτλ.) προχωρούν την Πέμπτη 28 Γενάρη, από 10.00-14.00, οι δημοτικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο σχετικής κινητοποίησης που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Αφορμή οι αγωνιστικές δράσεις εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, επιστημόνων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κτλ. ενάντια στο νέο ασφαλιστικό. Κατά τη διάρκεια των καταλήψεων, θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, όπου θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για τον ασφαλιστικό «αρμαγεδδώνα».


Στόχος, όπως σημειώνει η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφενός να ενημερωθούν αναλυτικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις κ.λπ. «για το τι προβλέπει η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους θεσμοτροϊκανούς με την οποία διαλύεται η Κοινωνική Ασφάλιση, με κύρια χαρακτηριστικά την μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από Δημόσιο, Κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο σε ιδιωτικοοικονομικό και κεφαλαιοποιητικό, και αφετέρουνα προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο η αντίδρασή μας και η συμμετοχή στις κάθε μορφής κινητοποιήσεις» και «να συγκροτήσουμε κοινό μέτωπο και σε τοπικό επίπεδο, δίνοντας Πανεργατικά-Παλλαϊκά χαρακτηριστικά».
Όπως υπογραμμίζει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, η επιτυχία των παρεμβάσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι υπόθεση όλων και χρειάζεται μαζική συμμετοχή. «Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο δράσης της Ομοσπονδίας είναι προϋπόθεση και εγγύηση ανατροπής του σχεδιασμού που στοχεύει στην διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τηνουσιαστική εκχώρηση της “ανταποδοτικής - αναλογικής” σύνταξης στις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες και την μετατροπή της σύνταξης σε προνοιακό επίδομα».
Ο αγώνας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή και αυτή τη φορά με την μαζική συμμετοχή τους στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016.
http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-kinitopoiiseis/18736-meta240116-18737z

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου