Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Συνδικαλιστική Ανατροπή: Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ – Θα σας τα κόψουμε Σύριζα


Για την σταδιακή περικοπή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας προειδοποιεί τους εργαζομένους στους ΟΤΑ, η Συνδικαλιστική Ανατροπή, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με το άρθρο 18 του νόμου για το Μισθολόγιο, τροποποιείται ο τρόπος καταβολής του επιδόματος,«προβλέποντας πως πλέον θα καταβάλεται μόνο κατά την κατά έτος κανονική άδεια του εργαζόμενου και κατά το διάστημα βραχυχρόνιας αναρρωτικής άδειας εώς 6 ημερών, τονίζοντας μάλιστα την υποχρέωση… “ευθυγράμμισης του καθεστώτος χορήγησης του εν λόγω επιδόματος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι την 31-12-2017″».

«Δηλαδή, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες, όπου σήμερα καν δεν παρέχονται στους περισσότερους Δήμους της χώρας τα προβλεπόμενα είδη Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), σε δύσκολες συνθήκες, με δεδομένη την επιβάρυνση της υγείας τους όταν αρρωσταίνουν, δεν θα λαμβάνουν και το επίδομα της Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας!!!», συμπληρώνει η πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συμπληρώνει: «Θα πρέπει όλοι να βρισκόμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση προκειμένου να ανατρέψουμε τις μεθοδεύσεις τους για κατάργηση του ειδικού καθεστώτος Β.Α.Ε. των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας».
Ο τρόπος με τον οποίο κλείνει η ανακοίνωση, στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση, είναι χαρακτηριστικός:«Κάτω τα χέρια σας από τα ΒΑΕ. Θα σας τα κόψουμε Σύριζα».
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής:
Από την πρώτη στιγμή ψήφισης του νέου Μνημονίου από την συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ. και την πλήρη ευθυγράμμισή της με τις προσταγές των θεσμών επισημάναμε πως στα λεγόμενα «προαπαιτούμενα» προβλέπονταν η κατάργηση του καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) και ειδικότερα η κατάργηση της ειδικής συνταξιοδοτικής διάταξης του άρθρου 4 του Ν.3660/2008 που αφορά στην ένταξη στα Β.Α.Ε. των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και άλλες ειδικότητες.
Και μπορεί η δυναμική κινητοποίηση των εργαζομένων εκείνη την περίοδο να ανάγκασε την συγκυβέρνηση προσωρινά να δεσμευτεί πως δεν θα καταργήσει το ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων στο οποίο εντάχθηκαν πληρώνοντας ακόμα και σήμερα χιλιάδες ευρώ, όλα όμως δείχνουν πως συνεχίζουν να μεθοδεύουν το αντίθετο.
Στο νέο «ΕΝΙΑΙΟ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ-ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ» το οποίο ψηφίστηκε χωρίς καμία διαβούλευση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. προχωρά ήδη στην σταδιακή περικοπή του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας!!!
Συγκεκριμένα στο άρθρο 18 τροποποιείται ο τρόπος καταβολής του, προβλέποντας πως πλέον θα καταβάλεται μόνο κατά την κατά έτος κανονική άδεια του εργαζόμενου και κατά το διάστημα βραχυχρόνιας αναρρωτικής άδειας εώς 6 ημερών, τονίζοντας μάλιστα την υποχρέωση… «ευθυγράμμισης του καθεστώτος χορήγησης του εν λόγω επιδόματος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι την 31-12-2017».
Δηλαδή, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες, όπου σήμερα καν δεν παρέχονται στους περισσότερους Δήμους της χώρας τα προβλεπόμενα είδη Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.), σε δύσκολες συνθήκες, με δεδομένη την επιβάρυνση της υγείας τους όταν αρρωσταίνουν, δεν θα λαμβάνουν και το επίδομα της Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας!!!
Την στιγμή δε που η πλειοψηφία των εργαζομένων αυτών έχουν προσβληθεί από ηπατίτιδα λόγω του αντικειμένου της εργασίας τους και με ανύπαρκτους εμβολιασμούς αλλά και Μέτρα Προληπτικής Ιατρικής, θα τιμωρούνται που αρρώστησαν, με περικοπή αποδοχών!!!
Δεν χρειάζεται να είσαι αριστερός, κεντρώος ή δεξιός, παρά μόνο λογικός, για να αντιληφθείς πως μεθοδεύεται η περαιτέρω οικονομική εξαθλίωση όσων εργάζονται στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. Με τους σημερινούς μισθούς εξαθλίωσης των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας, μετά και την σταδιακή κατάργηση του Επιδόματος της Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, κανείς εργαζόμενος δεν θα επιθυμεί να εργάζεται υπ’ αυτές τις συνθήκες, ανοίγοντας έτσι ευκολότερα την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης στους μεγαλοεργολάβους που καιροφυλαχτούν χρόνια τώρα!!!
Όσοι στην αρχή μας κατηγορούσαν ως υπερβολικούς, «κοιμίζοντας» τους εργαζόμενους, θα χρειαστεί να απολογηθούν σε αυτούς!!!

Θα πρέπει όλοι να βρισκόμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση προκειμένου να ανατρέψουμε τις μεθοδεύσεις τους για κατάργηση του ειδικού καθεστώτος Β.Α.Ε. των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

  • Καμιά περικοπή στον τρόπο καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
  • Συμπλήρωση της Υπουργικής Απόφασης με την χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε ειδικότητες που αυθαίρετα έχουν αποκλειστεί σύμφωνα και με την πρόταση της Ομοσπονδίας.
  • Διατήρηση της ειδικής διάταξης του άρθρου 4 του Ν.3660/2008.
  • Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την απόδοση των μισθολογικών κλιμακίων σε όσους εργαζόμενους πλήρωσαν και συνεχίζουν να καταβάλλουν αναδρομικά αυξημένο επασφάλιστρο για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους στο καθεστώς των Β.Α.Ε. σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ Β.Α.Ε.
ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Αθήνα, Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016
Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής

http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sindikalistiki-anatropi-kato-ta-xeria-apo-ta-vae-tha-sas-ta-kopsoume-siriza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου