Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα

Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα
Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν στη σημερινή πορεία του ΠΑΜΕ από το υπουργείο Εργασίας προς το Μέγαρο Μαξίμου. 

Όταν η πορεία έφθασε μπροστά στα λουλουδάδικα, στη Βασιλίσσης Σοφίας, βρέθηκε μπροστά σε παρατεταγμένες κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την περαιτέρω διέλευσή τηςΜέλη της παράταξης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο, ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Όταν η πορεία έφθασε μπροστά στα λουλουδάδικα, στη Βασιλίσσης Σοφίας, βρέθηκε μπροστά σε παρατεταγμένες κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ που εμπόδιζαν την περαιτέρω διέλευσή της. 

Ακολούθησαν αρχικά διαπραγματεύσεις ώστε να επιτραπεί η διέλευση, ωστόσο ύστερα άρνηση της αστυνομίας οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να περάσουν ανάμεσα από τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να γίνει από την αστυνομία χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου-λάμψης. 

Από τις συμπλοκές σημειώθηκαν τραυματισμοί.

σμοί.













Χωρίς να δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση οι διαδηλωτές αποχώρησαν από τη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού. 

Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ κατάφεραν αιφνιδιαστικά να βρεθούν μπροστά από το Μαξίμου, ενώ στις 12 πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά από το υπουργείο Εργασίας ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ καλούν τον κόσμο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με στόχο να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.








Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Δυναμικές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη κατά του ασφαλιστικού



http://www.zougla.gr/greece/article/entasi-ke-ximika-sto-sintagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου