Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

«Υποπτη» ρύθμιση για τις καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείωνΣτην αποβολή των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων από το σύστημα της εγγύησης των τραπεζικών καταθέσεων προχωρά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Συστήματα εγγύησης καταθέσεων (ενσωμάτωση Οδηγίας 2014/49/ΕΕ), Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη, η συγκεκριμένη διάταξη δίνει τη δυνατότητα «κουρέματος» και μάλιστα από το πρώτο ευρώ σε βάρος των καταθέσεων που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία και άλλοι οργανισμοί. Πρόκειται για την άρση ακόμα και της ελάχιστης παρεχόμενης προστασίας που προβλέπεται μέσω του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων. Επιπλέον, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο, το όριο της προστασίας των 100.000 ευρώ αφορά το ανώτατο όριο κάλυψης του συνόλου των καταθέσεων κάθε καταθέτη ανά τράπεζα και όχι ανά τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, από το όριο προστασίας εξαιρούνται, ανάμεσα σε άλλες, οι καταθέσεις των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης, φορέων του δημόσιου τομέα, οργανισμών συλλογικών επενδύσεων (αμοιβαία κεφάλαια), ασφαλιστικών επιχειρήσεων κ.ά.
 
http://gregordergrieche.blogspot.gr/2016/02/blog-post_187.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου