Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

(Εδώ, η ΕΠΑΝΑ καιγόνταν 2χρόνια. Πάντως, μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει τιμωρηθεί)! Συνεχίζει να τοξινώνει το ΚΔΑΥ στον Ασπρόπυργο (φωτο)


Λίγες εκατοντάδες μέτρα από την εγκατάσταση της Φυλής, στο καμένο ΚΔΑΥ της Γενικής Ανακύκλωσης ΑΕ, στον Ασπρόπυργο, η φωτιά εξακολουθεί να σιγοκαίει και να τοξινώνει την ατμόσφαιρα της Αττικής. Όταν το πράγμα ξεφεύγει λίγο, επεμβαίνει η πυροσβεστική υπηρεσία … και η ζωή συνεχίζεται. Αυτήν την εικόνα περιγράφει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Συνεννόησης για τη Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε, δημοσιοποιώντας και τις παρακάτω φωτογραφίες.

kday aspropyrgos 07022016 c
«Δεν έχει μείνει ίχνος μεταλλικού στοιχείου από τα απόβλητα και την μεταλλική κατασκευή του κτιρίου, εκτός από δύο καμένα αυτοκίνητα. Δεκάδες χιλιάδες τόνοι τοξικών αποβλήτων εξακολουθούν να ζητούν ασφαλή διαχείριση. Η πολιτεία, ίσως, θεωρεί ότι ξεμπέρδεψε, επιβάλλοντας ένα πρόστιμο πέντε εκατομμυρίων ευρώ σε μια ανύπαρκτη εταιρεία, ενός εξαφανισμένου ιδιοκτήτη. Και το σύστημα της ανακύκλωσης, με την ΕΕΑΑ ΑΕ και όλα τα υπόλοιπα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης εξακολουθεί να λειτουργεί όπως παλιά, σαν να μη συνέβη τίποτα. Κι ας μιλά για ριζική αναδιάρθρωση της ανακύκλωσης το νέο εθνικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων», τονίζει η ΠΡΩΣΥΝΑΤ.
«Συγνώμη, αλλά δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια, σε αυτά που συμβαίνουν δίπλα μας. Θα επανέλθουμε πολύ σύντομα σε αυτό το θέμα», καταλήγει η ανακοίνωση.
kday aspropyrgos 07022016 ekday aspropyrgos 07022016 dkday aspropyrgos 07022016 b

 http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/sinexizei-na-toxinonei-to-kdaf-ston-aspropirgo-foto


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου