Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Σε δίκη ο Μπαλασόπουλος για τα επεισόδια στην ΚΕΔΕ το 2011 – Ανακοίνωση-καταγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑΓια μεθαύριο, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, επαναπροσδιορίστηκε η δίκη κατά την οποία ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλοςβρίσκεται κατηγορούμενος ως «ηθικός αυτουργός» και «υπαίτιος» των επεισοδίων που έγιναν στην ΚΕΔΕ, την 13η Οκτωβρίου 2011, σε βάρος του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδη.
«Πραγματικός στόχος όμως δεν είναι ο ίδιος ως πρώην επικεφαλής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το «βαθύ σύστημα» που ενοχλείται».


«Η απάντηση πάντως από την πλευρά των εργαζομένων είναι πώς δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ:

Η επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το «βαθύ σύστημα» που ενοχλείται, συνεχίζεται με την εμμονή να παραπεμφθεί σε δίκη ο τέως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Θέμης Μπαλασόπουλος. Η κατηγορία που του αποδίδεται είναι αυτή του «ηθικού αυτουργού» και «υπαίτιου» των επεισοδίων της 13ης Οκτωβρίου 2011 σε βάρος του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδη.

Αρχικά η δίκη του Θέμη Μπαλασόπουλου είχε ορισθεί για την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, στο Α’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Αφού τότε (και μετά από τρία χρόνια) αναβλήθηκε, κρίθηκε πώς δεν πρέπει να… χαθεί η ευκαιρία να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη δίωξη σε βάρος του τέως Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Επαναπροσδιορίστηκε λοιπόν η δίκη και ορίσθηκε ως ημέρα διεξαγωγής της, ενώπιον του Α’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η ΤΡΙΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016. Ο Θέμης Μπαλασόπουλος βρίσκεται κατηγορούμενος γιατί κατά τα επεισόδια στην Κ.Ε.Δ.Ε. την 13η Οκτωβρίου 2011 δεν… εξακριβώθηκαν τα στοιχεία της ταυτότητας αυτών που ισχυρίζεται ο κ. Δανιηλίδης ότι του επιτέθηκαν.

Αφού λοιπόν δεν εντοπίστηκαν αυτοί που επιτέθηκαν στο Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Συμεών Δανιηλίδη έπρεπε να κατασκευαστεί μία κατηγορία και να στοχοποιηθεί ένα πρόσωπο για παραδειγματισμό. Αυτός είναι ο Θέμης Μπαλασόπουλος που σύρεται σε δίκη ως «ηθικός αυτουργός» και «υπαίτιος». Πραγματικός στόχος όμως δεν είναι ο ίδιος ως πρώην επικεφαλής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους.

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πώς το «σύστημα» στο οποίο συμμετέχουν πολιτικοί, αιρετοί και επιχειρηματίες χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη για να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τους αγώνες των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Η απάντηση πάντως από την πλευρά των εργαζομένων είναι πώς δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει και η σημερινή συγκυβέρνηση και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία.
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/se-diki-o-themis-balasopoulos-gia-ta-epeisodia-stin-kede-to-2011-anakoinosi-katangelia-tis-poe-ota

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου