Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων: Παραδίδουμε τα «κλειδιά» της δημόσιας περιουσίας

kokkina-daneia-55
Ξένος θα είναι ο πρόεδρος του νέου Ταμείου Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, το οποίο θα απορροφήσει το ΤΑΙΠΕΔ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά». Σύμφωνα με την εφημερίδα, τον επικεφαλής του νέου Ταμείου θα τον επιλέξουν οι δανειστές, και όχι η ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στα συρτάρια του υπ. Οικονομικών και του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου υπάρχει προσχέδιο (draft) του νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή, όταν ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Σε αυτό, προβλέπεται ότι το εποπτικό διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα είναι 5μελές: τα 3 μέλη του θα επιλεγούν από την κυβέρνηση και τα 2 από τους δανειστές. Το νέο ταμείο ναι μεν θα έχει έδρα την Αθήνα, αλλά ουσιαστικά θα ελέγχεται από το Λουξεμβούργο, όπου είναι η έδρα του ESM.
Στο νέο Ταμείο Αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, θα ενταχθούν όλα τα «ασημικά» του κράτους, από τα «φιλέτα» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ μέχρι τις ΔΕΚΟ, τα κρατικά ακίνητα (υπουργεία κτλ.) και τις τράπεζες και τις θυγατρικές τους. Και όταν μιλάμε για τράπεζες, μην ξεχνάμε πως τα κόκκινα δάνεια σε αυτές αλλά και την υποθηκευμένη γη.
http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-erg-oikonomia/19121-meta130216-19103


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου