Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα η απεργία - αποχή των μηχανικών



Συνεχίζεται και την ερχόμενη εβδομάδα η απεργία-αποχή όλων των διπλωματούχων μηχανικών από τη συμμετοχή τους σε τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών, καθώς και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης).

Σύμφωνα τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό, οι κινητοποιήσεις προβλέπεται να κλιμακωθούν και να συνεχιστούν δυναμικά τις επόμενες ημέρες. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «οι μηχανικοί, το ΤΕΕ και όλοι οι τεχνικοί φορείς συντονίζονται με όλους τους επιστημονικούς φορείς της χώρας, αλλά πλέον το μέτωπο ενάντια στο ασφαλιστικό είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, γιατί καταστρέφει ολόκληρη την κοινωνία».
Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών φορέων των μηχανικών, με δεδομένο το προσωρινό, τουλάχιστον, αδιέξοδο που παρατηρείται στις συζητήσεις για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την κυβέρνηση, καθώς επίσης και των κινητοποιήσεων που κλιμακώθηκαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-kinitopoiiseis/18977-meta050216-18977

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου