Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Κάλεσμα για μαζική κινητοποίηση


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέρφους του στους Δήμους και τη Περιφέρεια να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους παίρνοντας μαζικά μέρος στη συγκέντρωση την Παρασκευή 12 Φλεβάρη στις 17:00 στην Πλατεία Κάνιγγος και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο Σάββατο 13 Φλεβάρη, 11:00 στην Ομόνοια, προσυγκέντρωση 10:30 Πλατεία Κάνιγγος. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Συνάδελφοι/σσες συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας εναντία στην αντιασφαλιστική λαίλαπα.  Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής, που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συντάξεις πείνας, με ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας. Να νιώθουν την ανάσα μας κάθε μέρα, κάθε ώρα! Ενιαία, συντονισμένα, ταξικά! Η δύναμή μας είναι η αλληλεγγύη μας! Όλοι μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε! Να μην τολμήσουν να φέρουν στην βουλή τον νόμο λαιμητόμο της Κοινωνικής Ασφάλισης!
Είναι η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, αυτή που ιδιωτικοποιεί τις υπηρεσίες στη τοπική διοίκηση, που εντατικοποιεί την εργασία μας, που κάνει πάρτυ με τις ελαστικές μορφές εργασίας χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, με μισθούς επιδόματα και συνθήκες εργασίας που οδηγούν σε  θάνατο τους συναδέλφους.
Είναι η ίδια πολιτική που θερίζει τους φτωχούς αγρότες και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα, αυτή που έχει στην ανέχεια τους εργαζόμενους με μισθούς των 300 και 400 ευρώ, που στέλνει στην ανεργία τους νέους, που βάζει λουκέτο στους ελευθεροεπαγγελματίες.
Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ που μέχρι  σήμερα  διαγωνίζονται για το πως θα διαχειριστούν το καπιταλισμό που σαπίζει, είναι η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν μερεμετίζετε, δεν διορθώνεται μόνο ανατρέπεται. Είναι η πολιτική που συσσωρεύει αμύθητο πλούτο στα χέρια μιας τάξης παρασίτων μεγαλομετόχων, την ώρα που όλοι εμείς εργάτες, αγρότες, νέοι, ελευθεροεπαγγελματίες οδηγούμαστε στην εξαθλίωση και τη μισοζωή.
Όλοι εμείς έχουμε καθήκον και ευθύνη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όποιον πλήττεται από την πολιτική που μας εξαθλιώνει και ποτίζει με τον ιδρώτα μας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να οικοδομήσουμε τη κοινωνική μας συμμαχία ενάντια στην χούφτα αυτών των παρασίτων και στο κοινωνικό σύστημα στο οποίο στηρίζεται.
Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, οι πλημμυρισμένοι από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι φανέρωσαν τη μεγάλη δύναμη που έχει το μόνο μας όπλο, η κοινωνική συμμαχία.
Έχουμε χρέος, σε μας και στα παιδιά μας, να τη δυναμώσουμε με αιτήματα και συνθήματα απέναντι σε όσους πλουτίζουν εις βάρος μας και το σύστημά τους. Έχουμε χρέος να την προστατέψουμε απέναντι στην διαχρονική κυβερνητική προπαγάνδα που προσπαθεί να σπείρει τη διχόνοια και τη διάσπαση στους κόλπους της, για να συνεχίσουν να μαλώνουν μεταξύ τους τα μικρά ψάρια την ώρα που τα τρώνε τα μεγάλα. Έχουμε χρέος να την απεγκλωβίσουμε, να προσπεράσουμε συνδικαλιστικές ηγεσίες στην ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στη ΓΣΕΒΕΕ, στην ΠΑΣΕΓΕΣ, στη ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, που με όχημα το κοινωνικό διάλογο θέλουν, για μία ακόμα φορά, να φορέσουν με το χειρουργικό γάντι τα συμφέροντα των αφεντικών στη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία.
Σήμερα, η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Υπάρχει τόσο ο υλικός πλούτος όσο και η τεχνολογική πρόοδος που έχει παραχθεί και παράγεται κάθε μέρα από εμάς. Γι αυτό, δε πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το σύνθημα “να μην περάσει ο νόμος – λαιμητόμος” στο σύνολό του. Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι θεμελιωμένη πάνω στο αίμα των αγώνων μας και δεν έχουμε το δικαίωμα να τη βάλουμε στο τραπέζι κανενός διαλόγου. Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο – έκτρωμα για το Ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε με 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία! Να νεκρώσει όλη η χώρα!»
 http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/sindikato-ota-attikis-kalesma-gia-maziki-kinitopoiisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου